Ksenija Balta.Foto: Mati Hiis
Kergejõustik
4. august 2014, 08:39

Väga kurb: Ksenija Baltal taas tagasilöök (8)

Eesti mitmekülgseim naiskergejõustiklane Ksenija Balta pidi kodustest meistrivõistlustest loobuma jalavigastuse tõttu.

Balta kahtleb, kas saab 12. augustil algaval EMil startida. "Kümme päeva on aega, äkki juhtub ime," ütles ta laupäeval Kadrioru staadionil. "Kui imet ei juhtu, siis tuleb ka EM vahele jätta. Ei saa ju end katki teha."

Meenutagem, et möödunud suvel naasis 2009. aasta sise-EMil kaugushüppes triumfeerinud Balta areenile pärast kahe ja poole aasta pikkust vigastusepausi. Põlvetraumast kosumise järel saavutas Andrei Nazarovi õpilane tänavu nii hea vormi, et püstitas 100 m jooksus kaks Eesti rekordit.

Paraku vaevab Baltat nüüd uus vigastus. Kõige halvem, et 27aastane sportlane ei teagi täpselt, milline terviseprobleem teda kimbutab. Selgus saabub lähipäevil, kui ta läheb uuringutele. "Iga kiirendusega hakkab põlve tagant nagu kinni kiiluma. Väga raske on seletada, mis toimub."

Vigastus andis Balta sõnul esimest korda tunda juba kolm nädalat tagasi. "Ma ei saa ju iga väikse valu korral arsti juurde minna. Algul andsin jalale paar päeva puhkust, kuid sellest polnud kasu. Siis võtsime koormuse maha."

Eesti meistrivõistlustest ei loobunud Balta kergekäeliselt. Ta tahtis hea vormi korralikuks tulemuseks vormida ja proovis reedel kiiresti joosta.

"Aga jalg muutus jälle valusaks," lausus ta.