Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
4. august 2014, 23:10

Tiit Sokk: kodus tahad alati võita, olime selleks ka võimelised

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast Austrialt saadud 64:66 kaotust, et eriti kodus tahad alati võita.

"Arvan, et olime selleks ka võimelised, jõudude vahekord lubanuks seda. Poisid ei mänginud pahasti, kõik tegid korralikult tööd. Mäng jäi lõpu peale. Kui tahad võidus kindel olla, pead enne lõppu kümnega ees olema," lausus Sokk.

Juhendaja tõdes, et tema hoolealuste visked võinuks parema protsendiga sisse kukkuda."Nemad panid oma vabadelt kohtadelt paremini ära. Veideman tahtis ja pingutas. Kui tema oma kolmesed ära pannuks, olnuks teine pilt. Austerlastel algavad 10. augustil valikmängud, meie oleme rohkem olnud metsas ja jõusaalis, nende parem viskevorm on loogiline."

Pikkade osakond pidi hakkama saama Rašid Mahalbasiciga ja ülesandega tuldi enam-vähem toime. "Neile oli Moskvas hea "koolitus" Moskvas," muigas Sokk. "Täna oli võimalik Mahalbasici katmisel ka aidata. Tegime austerlaste elu raskeks, kuid sisse tuli ka apse, millest oleme rääkinud."

Sokk lisas, et eriti viimasel veerandajal kippus surve all olles pall "kinni" jääma ning tühja koha peal tehti ka mitu pallikaotust.