ICC finaal: Manchester United - Liverpool 3:1Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. august 2014, 10:35

VIDEO: Manchester United tümitas põhimõttelises mängus Liverpooli

Manchester Unitedi uus peatreener Louis van Gaal sai meeskonnaga juba esimesel kuul maitsta triumfimekki, kui sõprusturniiri finaalis alistati Liverpool 3:1.

Harilikult on hooajaeelsed vutimängud mängijate vormi kontrollimiseks kokku lepitud kohtumised, kus mängus pole midagi. Öine ICC ehk Rahvusvahelise Meistrite Turniiri finaalmatš oli aga midagi enamat: platsil said kokku vihased rivaalid Manchester United ja Liverpool.

Inglismaa jalgpalli tituleerituimate meeskondade kohtumises kulges suurem osa mängus Liverpooli domineerimise all ja kapten Steven Gerrard viis sadamalinlased juba 14. minutil penaltist juhtima. Seni hooajaeelsetes matšides head vormi näidanud United oli kui enda hale vari ning esimese 55 minutiga ei saadud hakkama mitte millegagi.

Välk võib tulla aga ka selgest taevast: Javier Hernandeze tsenderdus leidis karistusalas luusiva Wayne Rooney, kes osava puutega palli Liverpooli väravasuul seisnud Simon Mignolet selja taha saatis.

Liverpool ei jõudnud sellest üllatusest veel toibudagi, kui kaks minutit hiljem unustati karistusala joonel üksinda Juan Mata ning hispaanlane šokeeris liverpoollasi viies Unitedi 2:1 ette.

Mängu käigule vastupidine skoor imes Liverpooli meestest kogu energia ning lõppseisu vormistas 88. minutil vahetusest sekkunud Jesse Lingard, kes lükkas Ashley Youngi tsenderduse püüdmatult alla nurka.

Unitedi 3:1 võit tähendab, et nad krooniti ICC tšempionideks, ent mis veel olulisem, Liverpoolile maksti natukene kätte eelmisel aastal saadud kahe kaotuse eest.

Kel on tööl parajasti igav on, võib ära vaadata ka terve kohtumise: