Kadrioru staadioni peatribüün eilsel Levadia - Flora kohtumisel.Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
5. august 2014, 14:00

Vaidlus pealtvaatajate arvu üle – Levadia ütleb publikuarvuks 1720, vutiliit 854 (12)

Eesti jalgpalli meistriliiga 22. vooru keskses matšis tegid Tallinna Levadia ja Tallinna Flora esmaspäeva õhtul Kadrioru staadionil 1:1 viigi. Kui väravate arvus kahtlust pole – kumbki meeskond lõi ühe – siis publikuarvu osas valitsevad suured lahkarvamused.

Jalgpalliliidu koduleheküljel märgiti esialgsesse protokolli publikuarvuks 1720, ent täna hommikul korrigeeriti see 854 peale. Kuhu kadusid 866 pealtvaatajat? Levadia väidab, et mitte kuhugi. Jalgpalliliit ütleb, et neid 866 lihtsalt Kadriorus ei olnud.

Vutiliidu infojuht Mihkel Uiboleht selgitab protseduuri, kuidas publikuarv selgub. "Klubi ütleb mängu inspektorile arvu, mis läheb kirja esialgsesse protokolli. Selleks, et klubisid assisteerida ja et andmed oleksid võimalikult täpsed, teeb Premium liiga tegevjuht Veiko Soo juhul, kui ta mängul viibib, fotod, mille pealt saab publiku hulga täpsemalt fikseerida. Tänavusest hooajast on näiteid on nii üles- kui ka allapoole korrigeerimisest.

Meie eesmärk pole kedagi kiusata, vaid see, et statistika oleks võimalikult täpne. Antud mängul tehti fotod mängu 40. ja 82. minutil, kusjuures kahe foto erinevus on vaid 9 inimest. Arvestame alati sisse teatava eksimisprotsendi, sest kõiki inimesi fotole korraga ei saa, aga see number, kes pildile ei mahu, pole suur. Eksimisprotsent on juba 854 sees arvestatud."

Levadia jääb aga endale kindlaks. "854 küll õige arv ei ole. Meie hinnangul oli mängul 1600 kuni 1800 inimest. Õige arv on meie meelest kindlasti 1720 kandis," sõnas klubi pressiesindaja Indrek Petersoo.

Praegu eksisteerivad eilse mängu kohta kaks publikuarvu. Jalgpalliliidu leheküljel on kirjas 854, Levadia kodulehel 1720.