Kaasani politsei omavoli ohvriks langenud Jekaterina StepanovaFoto: Twitter: @Superskaya
Jalgpall
6. august 2014, 13:43

MMil sama moodi? Spartaki naisfännid pidid end Kaasani politsei ees paljaks koorima (5)

2018.a jalgpalli MM-mänge võõrustavast Kaasanist on naissoost fännidel ilmselt targem kõrvale hoiduda: nimelt sunnib sealne miilits politsei staadionile suunduvad naised alasti, kuna väidetavalt kardetakse, et fännitarid võivad staadionile toimetada pommi.

Kaasani politsei omapärased töömeetodid paljastas Moskva Spartaki fännidega liigamänguks Tatarstani pealinna saabunud Jekaterina Stepanova. "Tüdrukuid sunniti riided seljast võtma, kaasa arvatud aluspesu," kirjeldas ta. Seejärel katsunud politseinikud kõik naised põhjalikult läbi.

Stepanova ei taha asja niisama jätta ning nii kutsub ta kõiki Kaasani politsei omavoli ohvreid üles endast teada andma, et süüdlased saaks karistatud. "Nad ründasid meie au ja väärikust, millega rikuti meie põhiseaduslikke õigusi. Mida rohkem me endast teada anname, seda tõenäolisem on, et politsei kohtleb meid austusega!"

Samal ajal on aga enam kui tõenäoline, et nagu Venemaal ikka, ei muuda Spartaki fännitaride protestid midagi ning reaalsuses jätkub kõik endisel viisil. Seda andis mõista koguni Tatarstani president (!) Rustam Minnihhanov isiklikult, kelle sõnul peavad fännid ka edaspidi arvestama sarnaste "turvameetmetega". Tema sõnul käitus politsei täielikus vastavuses Venemaa seadustega ning sarnastest situatsioonides teeb politsei ka edaspidi "samu asju".

Järgmisel korral avaneb Kaasani politseil võimalus paljaid naisi näha ja katsuda 17. augustil, kui kohalik Rubin võõrustab Moskva Lokomotivi. Iseküsimus muidugi, kui paljud naised staadionile tulema hakkavad.