Peatreener Tiit Sokk Eesti koondise keskelFoto: Stanislav Moškov
Korvpall
6. august 2014, 22:55

Kõik on rahul: korvpalli B-koondise projekt õnnestus (1)

Eesti korvpalli B-koondis lõpetas suvised esitused korraliku 77:65 võiduga USA üliõpilastest kokku pandud meeskonna vastu ja tuli kodusel Tallinn Cupil esimeseks. Koondise peatreeneri Tiit Soku sõnul jääb kuus meest treeninguprotsessi juurde edasi.

Kuigi kindlaid nimesid ei soovinud Sokk välja tuua, siis avaldas ta, et pikkadel oli valiku tegemisel eelis. „Kahjuks jääb mitu tublit meest välja. Eesti korvpallis juba on nii, et pikemaid mängijaid on vähem ja neil on suuremad võimalused põhikoondisesse edasi saada," rääkis ta.

Igatahes läks B-koondise projekt korda. „Mida aeg edasi läks, oli näha, et väga palju korvati väheseid kogemusi võitlusega. Osade poiste puhul oli ikka väga häid esitusi," rõõmustas Sokk. Korvpallisuve esimestes kohtumistes Lätiga tagasihoidlikuks jäänud Tanel Kurbas läks järjest paremasse hoogu ja kogus ka täna Eesti parimana 21 punkti.

Tallinn Cupi kõige väärtuslikumaks palluriks valiti siiski keskmängija Rain Raadik, kes tõi USA üliõpilaste vastu 6 punkti ja 8 lauapalli. Mees tunnistas ausalt, et ega ta isegi täpselt oska öelda, mille eest. Meeskond saavutas eile parema tulemuse, kuid Raadik märkis, et talle isiklikult istus austerlaste (Eesti kaotas neile esmaspäeval 64:66) mängustiil paremini.

Kõik jäid B-koondisega rahule

„Kokkuvõttes hindan B-koondise suve „viis plussiga". Saime head mängud, nooremad mehed said kogemusi, täna näiteks kerkis Martin Paasoja esile. Järgmisel suvel tuleks B-koondisega jätkata," oli Raadik kindel. Sokk nõustus, aga tõdes, et B-koondise kokkukutsumine on tavalisel suvel, kus tuleb ka olulisi mänge pidada, raskem.

Eilses mängus kerkis positiivseks üllatajaks 16 punkti visanud tagamees Martin Paasoja. „Mõnus on mängida, kui saad kaitses hakkama ja oled eduseisus," tõi ta välja koondise võidu põhjuse. „Saime end hästi jooksma. Vastased harrastasid kiiret mängu, aga nende rumalad visked andsid meile kiirrünnakutest palju kergeid korve. Enda esitus pole nii oluline, ikka võistkonna võit oli tähtis!"

Ainsana tavapärastest põhimeestest liitus koondisemängudega Tallinn Cupiks Rain Veideman ja ka tema jäi meeskonna esitustega väga rahule. „Täna oli täpselt nii nagu planeeritud – mängida agressiivselt ja võita! Meil on tiimivaim nii kõva, et väga hea tunne oli kaasa teha," kiitis ta.

Põhikoondis peab koondisesuve ainsad kohtumised 22., 24. ja 25. augustil, kui Hispaanias mängitakse Senegali, Egiptuse ja Angolaga.