Kergejõustik

Kas Eesti kergejõustiklaste vigastusi tekitab vale trenn? (21)

LISA KOMMENTAAR

Kuule Jussi jurakas9. august 2014, 18:13
Minu teada kui kergejõustiklastel mingi vigastus tekib,siis esimesena jooksevad nad Tustiti juurde.Minu pakkumine oleks ,et kui tahad vigastust ,mine Nazarovi juurde trenni
Juss8. august 2014, 15:29
Tustiti käest oli muidugi ka geniaalne arvamust küsida.
8. august 2014, 07:46
Klubiline tegevus võiks alata vanusest (näiteks) 23, siis on sõelal imepisike osake tegijaid. Noortetreeningud saaksid paremini korraldatud spordikoolide tasandil, kus ka kvalifitseeritum treeneritevalik. Pearahadega ka spordi edendamine on jantlik, kusjuures treener on pearahakütiks - mida rohkem päid, seda näiliselt uhkem. Ühe ... sporditöötaja sõnadest tulenevalt: Mida rohkem lapsi tänavalt spordisaali toote, seda parem meile kõigile. Rahulolu jagaksid ka sotsiaaltöötajad, korrakaitseorganid, ... Aga kui kauaks seda näilist rahulolu, sest isegi noor taipab peagi, et treener polegi suuteline enamaks kui lihtlabaseks tunniandjaks, nagu paljudes koolides kaasaja kehalise kasvatuse õpetajad. Millise kännutaha küll see kupatus peatuma jäi, jutuvestjaid on küllaga, aga otsustajatest jääb vajaka. Süsteemitu sportimine on healjuhul ajaraiskamine, pimeüritajatele sageli traagiline. Kõik näevad ja teavad, aga targutamine jätkub! Miks?
nii7. august 2014, 23:47
suur vigastatute arv tegijate juures viitab puudustele metoodikas.
Pimedusega löödud7. august 2014, 22:35
Süüdistada saame ainult Eesti reformaatoreid. kelle käske täitis veel Nõukaaegne spordijuht Toomas Tõnise ja hävitas spordis kõik selle loetletu, mis praegu spordis puudu on. Kaasarvatud treenerite tasu maksmise vastavalt kvalifikatsioonile. Ee4sti Riik on siiani võlgu treeneritele 20 aasta töötasu ja sotsiaalsed garantiid. Millal see võlg tasutakse. samalajal Paat lennutab Eesti Rahva raha lennukilt mööda maailma. Selleks on raha küll aga oma inimestele inimväärse töötasu maksmiseks ei ole. Selles on süüdi ka kõik tollased ennast täissöönud Reformaatorite võtmeisikud. Peab olema üpris pime, et seda mitte märgata.
Tegelikult7. august 2014, 21:39
ei saa meil olla treenereid, kuna riik pole vastu võtnud ei treenerite palgaseadust , ei treeneri staatuse määrust. Spordikoolid , kui õppe- treenigtöö planeerimise ja korraldamise ning noorsportlaste õige metoodikaga treenimise ka nende arstliku teenindamise korraldajad - likvideeriti. Spordialadele sobivate noorte valimine morfoloogiliste ja teiste oluliste kriteeriumide järgi lõpetati. Pearahasüsteemituse tulemusena on sportlik treening muudetud suuresti sotsiaaltööks. Ületähtsutatud staatiliste venituste liigne kasutamine on üks olulisi spordivigastuste tekkimise põhjusi ning vähene võimalus mikrovigastuste raviks vastavate elektriliste ja impulssaparaatide abil spetsialistide nõustamisel .
Valisid vale ala, kuigi oled andekas, aga piir tuleb ette!7. august 2014, 20:50
Andekas vajab ka rohkem ettevaatlikust, ei tasu tormata - vaadeke meie kergejõustikutalente, just seda perioodi kui nad olid noored ja tragid kõike taluma. Kaasajas on meil palju näiteid kui ka treener "hulluks" aetakse. Kõik inimesed arenevad -ka arendades- erinevalt, seda olete õppinud, aga miks käitute teisiti?
soss7. august 2014, 20:31
Kindlasti on vigastatute nimekirja pikkus suhtes ka osalejate nimekirjaga, mis on kõigi aegade rekordiline. Kui võistlusele minejate nimekiri on rekordpikk, siis on küllalt suur tõenäosus, et ka nende oma, kes minna ei saa, venib pikemaks kui tavaliselt.
Erki7. august 2014, 19:04
Kõik treenerid väidavad et teevad kõik õigesti, mida oligi oodata aga meil on NELI tippkergejõudiklast vigastatud, mitte nagu teistel üks või kaks. Midagi on ikka väga mäda.
xyz7. august 2014, 20:27
Üks või kaks?? :D Vigastusega on siiski tõsiseid probleeme kõikide riikide koondistel. Mõnes suuremas riigis on lihtsalt enam-vähem samal tasemel sportlane kohe asemele võtta ja tiitlivõistlustel ei jää koht täitmata.
Ants7. august 2014, 17:41
Vale toidulaud on süüdi .
Peep7. august 2014, 15:18
mure on selles, et treenerid saavad oma kategooriad käies kursustel , kus täidetakse nõutud tunde. Puudub arusaam nii psühholoogiast, füsioloogiast kui anatoomiast. Mida aeg edasi seda rohkem vigastusi hakkab noorte hulgas esinema. Ehk siis treener peaks ikkagi olema lõpetanud vastava õppeasutuse ja neid aineid õppima.
Kodanik7. august 2014, 14:53
Minu teismeline poeg tgeleb spordiga ja ka temal tekkis tervise probleem. Käies spetsialistide juures, selgus probleem on noorte treeningkavas, ei tehta korralikku soojendust ja treeningu lõpus venitusi. Kui ma püüdsin sel teemal treeneriga rääkida, siis ütles, et ei ole saali aega. Kuigi mina arvan, et tules treeningu aega mahutada ka lõpus venitused.
to kuule Jorma7. august 2014, 13:40
Ütle mulle mõjuv põhjus,et miks pidi Balta tõkkeid eestikatel jooksma kuna kohe on euroopakad algamas.Ikka see 800 euri ahvatles.Ja vigastus onju puhtalt tõkkejooksjale omane
asd7. august 2014, 14:27
Ütles ju põhjuse - rahapuudus.
Nunu7. august 2014, 10:05
Milline treener ei kaasaks tiimi toitumisspetsialisti, psühholoogi, massööri kui võimalused olemas? Vot, siis ei tasu ka treenerite kaela kõike ajada. No ei ole raha, ja ei tule. Seega, treener annab endast parima ja sportlase hing käseb endast kõik anda. Ja lõpptulemus ongi nagu on. Aga me ei saa öelda neile, et sina ära spordi ja sina ei tohi juhendada.
Eesti üleüldine viga on teaduspõhise tegevuse täielik puudumine7. august 2014, 09:53
Broilerite on loonud mulapõhise riigi kus keskharidusega atonenid erastavad (varastavad).
Aga nii ongi....7. august 2014, 09:44
Valesti treenimine hakkab pihta juba noori treenides. Treenerite huvi pole see, et noor kaugele jõuaks vaid see, kuidas ta täna "paugutab". Sellega tehakese tohutu viga. Treeningud ei ole sellised, mis noort sportlast ja tema lihasgruppe mitmekülgselt arendaksid. Treenitakse 1,5-2h päevas aga kuhu jääb lõdvestusfaas. Massaažist võin noor ainult unistada aga kui lihased on pinges ja selliselt pidevalt treenitakse siis on tulemus kiirelt käes. Ja ega meedia ja kõik muud kõrval- ja taustajõud ju ka ennast tagasi hoia. Ikka rekordeid ja rekordeid. Aga ammune tõde on see ja sellest ka mõned aastad tagasi räägiti korraks, et need kes täiskasvanuna tippu jõuavad ei ole noorte ajal silma paistnud. Kuhu jäävad kõik need tohutud "andekad"? Kui 19-25 aastane sportlane on vigastustega kimpus ja opil käinud siis tuleks ikka väga kriitiliselt süsteemi poole vaadata, kes selliseid sportlasi genereerib. aga treener ei ole ju treener, kui tema hoolealune ei tee noorte ajal tulemust - kahjuks nii see on.
mihkel7. august 2014, 09:21
Võibolla nõuame inimestelt võimatut Andrei Nazarovil on kuues treeneritase, samas on tänavuse eesti sprindi meistri treeneril seitsmes tase,ilmselt näitab see vahe üsna suurt treenerite taseme vahet.Nazarov teen maksimumi aga lihtsalt see on ta võimete lagi, vahest mõni seitsmenda kategooria treener suudaks ka Balta jooksma panna.
jorma7. august 2014, 08:38
Meie treenerid on jobud.Enamasti on ühtedel treeneritel koguaeg jamad.Balta vigastus on puhas Nazarovi süü.Rahaahnus tappis Balta.Sprindi kuldadest oleks ju piisanud,aga vaja ikka tõkkejooksu ka proovida
kuule jorma7. august 2014, 09:55
sellist segast ei tasu ikka peksta, kuigi on väljas suur palavus.
Mis rahaahnus, eesti tasemel naiste kergejõustikus. !!!!!!!! Hea kui sussid suudab osta.
Häda on hoopis rahapuuduses. Raha ei jätku korralikeks massazideks, taastavateks lisanditeks, kiireks ja korralikuks raviks (tegijatel ikka juhtub) jne. Süüdistada treenerit on ju lausa lolluse tipp.