HOOS: Ats Purje on viimasel ajal hõlpsasti kaitsjatest mööda saanud.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
7. august 2014, 09:00

Superhoos Ats Purje: uus treener ei käsi nii palju kaitsta

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrssonil tasub enne kuu pärast algavat EM-valiksarja pöörata pilk Soome poole. Kuopio Palloseuras on tõusnud suurepärasesse hoogu paremäär Ats Purje, kes viimase kuue mänguga kõmmutanud koguni seitse väravat.

Purje jutust jääb kumama, et tema elu parima välishooaja taga on segu õnnest ja pärast viit esimest mängu toimunud treenerivahetust. "Pärast seda on mäng läinud kindlasti palju paremaks. Uus treener ei käsi

nii palju kaitsta. Ründemänguks jääb rohkem värskeid jalgu," sõnab rünnakule orienteeritud mängumees.

Samas lisab 29aastane Purje, et on terve hooaja vältel hästi mänginud. Lihtsalt hooaja alul ei õnnestunud kuidagi vastaste väravalukku murda. "Tundub, et õnn on hakanud pöörduma," ütles ta.

"Meeskond mängib ka niimoodi, et mul tekib iga mäng kolm-neli head olukorda. Päris palju kontrollime mängu ja tekitame ohtralt

võimalusi. Palju jääb veel löö-

mata!" kinnitab kolmandat hooaega KuPS-is palliv eestlane.

Kõigi 22 mängu peale on meie mees soomlaste väravavõrke sahistanud üheksal korral, millega jagab liiga täpsusküttide edetabelis esikohta. "Treener ikka kiidab, aga mitte midagi erilist. Tema jaoks on see normaalne," kommenteerib Purje peatreener Marko Rajamäki suhtumist.

Purje leping Soome kõrgliigaklubiga lõppeb selle hooaja järel. KuPS veel ühtki sammu koostöö jätkamiseks astunud pole, ent tuleviku pärast 2008. aastast välismaal palliv mees väga ei põe.

"Vanust on ka üksjagu juba, midagi väga suurt ei mõtle, et nüüd lõppeb [leping] ära ja lähen kuskile heasse kohta. Kui mingi pakkumine tuleb, kindlasti mõtlen. Aga KuPSi jäämine on ka hea variant. Pere ja mina oleme siin väga hästi kohanenud ja eluga rahul."

Senine karjäär on Purjet viinud lisaks Soomele ka Küprose kõrgliigasse, kus ta veetis kahes meeskonnas kokku kaks hooaega. Kas nüüd kiikab mees ka kõrgemale? "Alateadvuses kindlasti on soov veel kuskil paremas liigas end proovile panna, aga karjäär on näidanud, et see ei ole nii lihtne," tõdeb Purje. "Olen käinud nooremana testimas küll igal pool, aga kogu aeg on millegi taha jäänud."

Ajal, kui Henri Anier ja Henrik Ojamaa teevad alles esimesi vigastusjärgseid mänge, on ainult tervitatav, kui Eesti koondisel on eelseisva valiksarja eel võtta üks enesekindlusest pakatav ründav pallur.

"Eks ikka olen mõelnud koondisekutse peale. Kindlasti oleks tore taas koondises olla," tunnistas 44 korda sinisärki kandnud ja neli väravat löönud Purje.

Jaanuarist koondise tüüri juurde asunud Pehrsson kutsus Purje ka Balti turniirile, ent vigastus jättis Lätti sõitnud mehe siiski platsilt kõrvale. "Rohkem pole rääkinud, aga ta ütles, et kindlasti jälgib, kuidas mul Soomes läheb."

KuPSi järgmine liigamäng on pühapäeval Rovaniemi Palloseura vastu. Kas võrk sahiseb taas? "Tahaks loota, aga ei luba midagi!" ütles Purje tagasihoidlikult.