Foto: Stanislav Moškov
Spordiblogi
8. august 2014, 12:26

Milliseid (All-Stars) ameeriklasi Eesti profid võitsid? (9)

Kuigi USA ülikoolinoored, keda Eesti B-koondis võitis kolmapäeval 77:65, nimetavad ennast East Coast All-Starsiks, peaks korvpallihuviline juubeldustega ehk natuke hoogu pidama, sest vastase nimi on pigem Adipasi või Nikke moodi toode.

Igal hooajal hinnatakse USAs noorte korvpallurite potentsiaali ja veebilehed koostavad nimekirju, mille alusel valmib indeks RSCI (Recruiting Services Consensus Index). RSCIi alusel hinnatakse ülikoolide tulemusi, kui nad on oma värbamisprotsessi lõpetanud.

Kus asusid nendes tabelites ülikoolide tähed, kes Eesti B-koondise vastu mängisid?

Nendest palluritest parimana oli Sindarius Thornwell 2013. aastal 36. reitinguga, temast tagapool oli näiteks Zach LaVine, kes valiti tänavu NBAsse. 2013. aasta esinumber oli tänavune NBA drafti esimene valik Andrew Wiggins.

Thornwelli pakutakse küll mõnes kohas 2015. aasta NBA drafti (pigem [kui üldse] teise valimisringi lõppu). Olgu juba nüüd öeldud, et Thornwell on ainus selline pallur.

Tyler Roberson oli 2013. aasta reitingus 45. kohal.

Adam Woodbury oli 2012. aastakäigus 43. reitinguga ja Mike Gesell sama aasta tabelis 83. kohal.

Hunter Mickelson oli 2011. aasta reitingus 70. kohal. Tollel aastakäigul oli reitingus esimene NBA täht Anthony Davis, kellele järgnesid Austin Rivers, Michael Gilchrist ja Bradley Beal. Samast aastakäigust on ka näiteks Trey Burke (83.) ja Shane Larkin (102.), kes valiti NBAsse 2013. aastal, kuid kes algses tabelis olid Mickelsonist tagapool.

Reitingut polnud Dusty Hannahsil.

Jon Monkami, Tyrone Johnsonit, Granville Gittensit ja BJ Johnsonit pole DraftExpressi RSCI andmebaasis üleüldse.

Ehk siit võib igaüks ise järeldada, mis tasemel pallurite vastu mängiti ja keda Eesti professionaalsed korvpallurid võitsid.