Kevin Love.Foto: AP / Scanpix
Korvpall
7. august 2014, 17:02

Yahoo: kokkulepe on tehtud, Kevin Love siirdub Clevelandi (1)

NBA klubid Cleveland Cavaliers ja Minnesota Timberwolves on Yahoo teatel jõudnud kokkuleppele all-star mängija Kevin Love'i siirdumises Clevelandi, kus ees ootavad juba LeBron James ja Kyrie Irving.

Minnesota saab aga vastu viimaste aastate draft'ide esimesed valikud Andrew Wigginsi ja Anthony Bennetti, samuti 2015. aasta draft'i esimese ringi valiku. Cleveland ja Love on kokku leppinud ka selle, et aasta  pärast sõlmitakse uus leping viieks aastaks ja mängija teenib sellega üle 120 miljoni dollari. Eelmisel hooajal kogus Love mängus keskmiselt 26 punkti ja 12,5 lauapalli.

Kahe meeskonna diili ei saa ametlikult välja kuulutada enne 23. augustit, sest tänavuse draft'i esimese valiku Wigginsiga ei saa kaubelda enne, kui möödub üks kuu tema uustulnuka-lepingu allkirjastamisest. Ühtegi kolmandat klubi kokkuleppesse kaasatud pole.

Love'il on pärast järgmist hooaega võimalus Minnesotast lahkuda, mees oli teatanud, et kindlasti teebki seda, ning see tõukas klubi tagant temaga praegu mõnda kasulikku tehingut tegema.

James, Love ja Irving moodustavad nüüd Yahoo hinnangul NBA võimsaima kolmiku ja see paiskab meeskonna hoobilt meistritiitli peamiseks kandidaadiks. Clevelandi trreeneripingile siirdus sel suvel teatavasti Tel Avivi Maccabi Euroliiga meistriks tüürinud David Blatt.

Minnesota omakorda tahtis endale just Wigginsit ning loodab, et eelmise aasta draft'i esimene valik Bennnett hakkab lõpuks ometi tegusid tegema.