Tallinna FC Flora tantsutüdrukud, Flora Dance Team.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
8. august 2014, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO! Rohevalged piigad naudivad jalgpallimurul tantsimist. Ja publik naudib neid! (12)

Tähelepanelik jalgpallisõber teab, et alates aprilli lõpust pakuvad Tallinna Flora kodumängud lisaks mänguilule ka silmailu. Siis kui pallivõlurid lahkuvad arupidamiseks riietusruumi sügavustesse, astuvad areenile rohevalgeis rõivais kaunid Flora tantsupiigad.

Sõna "tantsutüdrukud" viivad mõtte automaatselt higisesse korvpallisaali, kuid nagu Flora trupi heledapäised ja rõõmsameelsed eestvedajad Lilian (24) ja Liis (24) kinnitavad: tantsutüdrukud on jalgpallis uus ja kasvav trend.

"Meil on väike tantsustuudio. Sügisel alustasime esimese hooajaga ja otsisime tüdrukutele väljundeid, et esineda," alustab Lilian selgitamist, kuidas Dancelife tantsustuudio näitsikutest said Eesti vutile positiivset tähelepanu tõmbavad neiud.

"Hakkasime mõtlema, mis Eesti kõvemad klubid on ja Flora oli vaba," lisab Liis. Tüdrukud teavad, et Flora ühel peakonkurendil Nõmme Kaljulgi on oma tantsijad. "Tulime jutule ja saimegi," lõpetab Lilian pealtnäha lihtsa loo.

Fännid ajasid sõrgu vastu

Tegelikult pole lugu nii roosiline ühti. Flora kõige suurem hirm oli, kuidas nende fännid tüdrukutesse suhtuvad. Sama pelgasid ka tantsijad ise. Ja nii mõnigi tulihingelistest toetajatest oligi alguses negatiivselt meelestatud. "Tantsutüdrukud kuuluvad korvpallisaali," kõlas peamine vastuargument. Ent kui neiud tõmbasid selga rohevalged kostüümid, leebusid klubi kommertsdirektor Jaanus Pruuli sõnul ka poolehoidjad. Nad võeti omaks ja kuuluvad nüüd täieõiguslikult Flora perekonda.

"Tantsutüdrukud on täielik korvpalliteema, mis pole jalgpallis väga levinud. See ongi osadele võib-olla võõras, aga enamjaolt kõik võtsid meid väga hästi vastu," rõõmustab Lilian. "Tihtipeale Eesti inimene on selline tagasihoidlik, aga vastukaja on meie suhtes hästi positiivne."

Samas on juba varajasest lapsepõlvest muusika saatel puusa nõksutanud neidudel varnast võtta hea põhjendus, miks vutistaadionitel nõnda palju tantsu ei näe. "Jalkas ei ole aega tantsida. Kossus on koguaeg pausid. Siin on ainult üks paus," nendib Lilian.

"Tavaliselt enne mängu palju rahvast pole, siis ei ole väga mõtet tantsida. Pärast mängu kõik jooksevad minema, seega jääbki ainult poolaeg. Päris 15 minutit on raske korraga tantsida. Teeme ruttu ühe kava, väike paus ja ruttu teine kava."

Võrreldes pisikese tantsusaaliga, on uhkel Lilleküla murul neidude arvates märksa kihvtim jalga keerutada. "Mida rohkem publikut, seda ägedam on," leiab Liis. "Kindlasti hoopis teine tunne. Hästi palju peab jooksma – väljak on nii suur, võhma peab palju olema," lisab Lilian naerdes.

Tüdrukutel on oma lemmikud küll

Kaugel Ameerikamaal pole harv juhus, kui tantsutüdrukud sportlastega - olgu mänguks korvpall, ameerika jalgpall või miski muu – semmivad. Kuidas on lood Floras? "Niipalju kui mina olen tähele pannud, siis tüdrukutel on oma lemmikud väljakujunenud küll," ütleb Lilian kavalalt. Kes need olla võiks, jääb paraku Õhtulehe eest saladusloori alla.

Küll aga arvab Liis, et tantsijate jaoks tähendab palju olla ühe jalgpalliklubi tantsutüdruk. "Meid hoitakse hästi ja aidatakse igakülgselt. See on lahe!" sõnab ta.

Ajast, mil tantsupiigad klubiga liitusid, pole Flora kodumurul kaotusekibedust tundnud. Kaks kohtumist on viigistatud, ülejäänud kaheksa vastast seljatatud. Kuigi pallurid pagevad poolajapausil riietusruumi ega saa tantsunumbreid nautida, loodab Liis, et väikese panuse Flora edusse on nad siiski andnud.

"Me anname publikule power'it ja publik annab omakorda mängijatele power'it tagasi," kirjeldab ta valemit, kuidas piigade toetus florakateni jõuab. "Nad teavad, et me elame kaasa," lisab Lilian.

Seksikas kalender tuleb!

Madalamate liigades palliva Tartu Welco Elektri naisfännid üllatasid 2012. aasta lõpus oma lemmikuid seksika kalendriga. Lilian kinnitab, et kalendriteema on jutuks tulnud nendegi seas ning ilmselt sügisel peaks midagi sarnast ka valmima. "Flora saab järgmine aasta 25aastaseks, selle puhul tuleb see kalender," teatab ta.

Nagu korralikul vutiklubil, nii on ka Flora tantsutrupil järelkasvurühm, kuhu kuuluvad 13-16aastased tüdrukud. Nemad peaksid vanuse ja oskuste kasvades koputama 14liikmelise põhitiimi uksele.

Kel huvi vutimurul tantsu vihtuda, võib oma oskused proovile panna 21. augustil toimuval Flora tantsugrupi katsetel. Tõsi, praegu kehtib kutse vaid neidudele. "Hetkel veel ei tegele meestega," sõnab Liis. "Osad cheerleading'u rühmad kasutavad poisse, et tõsteid ja saltosid teha. Me ei tee neid uhkeid tõsteid ja saltosid, vaid üritame naiselikumat stiili hoida." Ehk nagu Lilian täpsustab: "Rohkem tantsu!"

Rohevalgeid piigasid on võimalik näha juba täna õhtul kell 19, kui Flora võõrustab Lilleküla staadionil Tallinna Infonetti.