BC Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
7. august 2014, 20:59

Ivar Valdmaa: positiivne kohtumine maksuametiga (5)

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi president Ivar Valdmaa oli pärast tänast kohtumist maksuameti esindajatega optimistlik ja lausus: "Mul on tunne, et suudame leida positiivse lahenduse ja klubi tegevust jätkata."

Teatavasti sattus Kalev juba eelmise aasta lõpus maksuameti uurimise alla ning mõne kuu eest esitas amet klubile nõude. Seejärel on toimunud mitu kohtumist, mille eesmärgiks on Valdmaa sõnastanud mõlemale poolele sobiva lahenduse leidmise. Täna märkis klubijuht taas, et maksuameti esindajad suhtuvad teemasse mõistvalt. Lõplikku otsust pole siiski veel tulnud.

Täna kogunes korvpallurite pool vägagi esinduslikus koosseisus, sest lisaks Kalevi presidendile Valdmaale ja mänedžer Kaarel Sibulale istusid laua taha ka korvpalliliidu president Jüri Ratas ja peasekretär Keio Kuhi.

„Kalev on meie klubikorvpallimaastiku üks tippe ja seetõttu on alaliidu juhtide huvi meie olukorra vastu loomulik," märkis Valdmaa. „Ning tegelikult pole tegemist ju mitte ainult Kalev/Cramo, vaid laiemalt sporditeemaga – kuidas edasi minna."

Üks asi on maksuameti mõne klubi vastu esitatud varasemad nõuded, teisalt puudub spordiringkonnal endiselt selgus, kuidas täpselt tuleb nüüdsest hakata makse maksma. Näiteks kellele tohib pakkuda stipendiumit, kes aga peab sportima töölepingu alusel.

Ehkki uue hooaja saatus pole veel sajaprotsendiliselt selge, tegutseb Kalev mängijateturul aktiivselt ning kui selgus majas, valmis ka ametlikke lepinguid sõlmima. Esimene pääsuke on eilsest leedulasest koljati Mindaugas Kupšase näol teatavasti olemas.