Rendžut mängimas.Foto: Vint.ee
Eesti uudised
8. august 2014, 18:41

Suure-Jaanis algasid 10. noorte maailmameistrivõistlused rendžus (2)

Tänasest kuni 13. augustini peetakse Viljandimaal Suure-Jaanis 10. noorte maailmameistrivõistlused Jaapani lauamängus rendžus.

Võistlejaid on kolmest riigist: osalevad Hiina, Venemaa ja Eesti noored. Hiinast on saabunud Eestisse suur delegatsioon, 28 inimest, ning see on tähelepanuväärne, sest seni pole Hiina lapsed bürokraatlike takistuste tõttu väljaspool oma riiki noorte maailmameistrivõistlustel veel osalenud, ütles võistluse peakorraldaja Ants Soosõrv.

Sel aastal on haaranud eestlased rendžus ühe juhtpositsiooni teise järel. Mais võitis Eesti koondis Taipeis (Taiwan) toimunud võistkondliku MM-i. Eestit esindasid Tunnet Taimla, kes on ka rendžu valitsev maailmameister, Johann Lents, Martin Hõbemagi, Ants Soosõrv ja Ando Meritee (neljakordne maailmameister).

Ajalooliselt on rendžus domineerinud Venemaa, kes on tulnud sellel alal võistkondlikuks maailmameistriks viiel korral. Nüüd on maailmameister Eesti.

Rendžumängud toimuvad Suure-Jaani Gümnaasiumi modernses aulas. MM korraldajateks on Eesti Rendžuliit ja Huvikeskus Kullo.

Rendžu MM toimub iga kahe aasta tagant alates aastast 1996.

Eestis on võimalik rendžut harrastada Kullo Huvikeskuse mõttemängude ringis ja www.vint.ee mänguportaalis.