Foto: MATI HIIS
Kergejõustik
9. august 2014, 08:00

Gerd Kanteri EMi-eelne treeningvõistlus õnnestus (3)

Praegu Šveitsis Luzernis EMiks valmistuv kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter korraldas eile treeningvõistluse, mis pakkus talle rahulolu.

Tiitlivõistluselt kümnendat medalit jahtiv Kanter üritas jäljendada 12. augustil Zürichis toimuvat EMi kvalifikatsiooni.

"Läks rahuldavalt," ütles Eesti viimase kümnendi edukaim sportlane esimese hooga tagasihoidlikult. "Viie palli süsteemis võis panna nelja."

Järelikult lendas ketas 65 meetri kanti? "Numbritest me ei räägi," vastas 35aastane sportlane diplomaatiliselt. Ja lisas: "Aga ütleme nii, et kvalifikatsioonist sain edasi."

Kanter lähtus EMi eelvõistluse kellaajast ning alustas kontrollvõistlust 17.25. Ta sooritas kolm katset. "Kõik olid määrustepärased ja iga kord oli kümne minuti pikkune paus," selgitas ta.

Tavaliselt on tiitlivõistlustel pidanud kvalifikatsiooni kadalipust läbimurdmiseks heitma 62.50–63.50, kuid reeglina on suured mehed varahommikul piinelnud ja nii mõnigi on kogenud ootamatuid tagasilööke.

"Nüüd on võistlus õhtul ja selles mõttes on natuke lihtsam," arutles Kanter. "Aga tulemus, millega edasi saab, on ilmselt

pisut kõrgem. Arvan, et tuleb heita vähemalt 63 meetrit. Väga palju on neid mehi, kes heidavad 62 meetri kanti. Loodan, et ka Märt (Israel – toim ) saab eelvõistluselt edasi."

Ühtlasi avaldas Kanter, et eile polnud tunne veel kõige parem. "Tegime eelmisel päeval viimase vajaliku poolkükitrenni," märkis ta reede õhtul. "Homme on mul 12 viimast heidet, siis tuleb puhkepäev, esmaspäeval on

Zürichis kerge soojendus. Teisipäevaseks kvalifikatsiooniks peaks tunne olema hea."Luzernis on Kanteril olnud EMiks valmistumiseks igati korralikud tingimused.

"Staadion on tühi, ilmad mõnusad – temperatuur 23–24 kraadi," lausus ta eile. "Täna oli eestimaine ilm – 27 kraadi."