Didier Drogba Foto: MIKE BLAKE
Jalgpall
9. august 2014, 10:25

ÜHE AJASTU LÕPP: Didier Drogba kuulutas koondisekarjääri lõppenuks

Elevandiluuranniku nn Kuldse põlvkonna säravaim kroonijuveel, Musta Mandri viimase kümnendi parimaid - kui mitte parim - mängijaid Didier Drogba teatas, et koondisesärki ta enam selga ei tõmba.

36-aastane Drogba, kes taasliitus algava hooaja eel Londoni Chelseaga, esindas Elevante kokku 104 mängus, mille jooksul lõi koguni 65 väravat. Paraku jäid tal koondisega tiitlid võitmata: Aafrika meistrivõistlustel jõuti küll kahel korral finaali, kuid mõlemal puhul tuli penaltiseerias vastaste paremust tunnistada (2006.a finaalis kaotati Egiptusele, 2012.a Sambiale); kolmel MM-finaalturniiril ei pääsetud aga kordagi alagrupist edasi.

"Mõistagi olen kurb, kuid samas olen ka uhke, et olen saanud viimased kaheksa aastat olla selle meeskonna kapteniks," rääkis Drogba.

"Ma ei suuda fänne nende armastuse ja toetuse eest ära tänada - kõik löödud väravad pühendan ma neile!"

Kas Elevandiluurannik suudab ilma oma legendmängijata viimaks Aafrika meistritiitli ära võtta, selgub juba järgmise aasta alguses, kui Marokos toimub järjekordne Musta Mandri Rahvaste Karika finaalturniir. Tõenäoliselt teatab Drogba otsuse tuules oma koondisekarjääri lõpust veel nii mõningi Elevandiluuranniku veteranmängija, seda enam, et koondise uus peatreener Herve Renard on lubanud meeskonnas läbi viia suuremat sorti verevahetuse.