Kahekuuliselt vigastuspausilt naasnud Nõmme Kalju ründaja Tarmo Neemelo aktsioonis.Foto: Arno Saar
Jalgpall
9. august 2014, 17:57

Tallinna Levadia teenis punase kaardi, aga alistas Nõmme Kalju! (3)

Eesti jalgpalli meistriliiga 23. vooru keskses mängus alistas Tallinna Levadia Kadrioru staadionil tänu Ingemar Teeveri 34. minuti väravale 1:0 Nõmme Kalju ja tõusis meistriliiga tabelis teiseks.
17:55
Ott Järvela

Nõmme Kalju tänavune saldo mängudes Tallinna Levadiaga on nukker - 0:1 kaotusele ja 0:0 viigile lisandus teinegi 0:1 kaotus. Lisaks tuleb tõdeda, et tulemuse osas ei saa Kalju pretensioone esitada, sest Levadia oli parem meeskond.

Kalju ründemäng oli hambutu. Viimasel 10 minutit, mis mängiti Andreas Raudsepa eemaldamise tõttu arvulises ülekaalus, suutis Kalju küll Levadiat survestada ja tekitada ka ühe väga hea võimaluse, mille Tarmo Neemelo aga luhtas. Üldplaanis on aga Kaljul põhjust muretsemiseks, sest sellise mänguga meistriks ei tule.

17:53

Meistriliiga tabelitipp pärast 23. vooru:

Tallinna Flora 54
Tallinna Levadia 51
Nõmme Kalju 49
Tallinna Infonet 45
Sillamäe Kalev 43

17:52

Mäng on lõppenud! Tallinna Levadia alistab Nõmme Kalju 1:0!

17:50

Levadia teenis üleajal nurgalöögi, mille lahtimängimise ajal polnud Kalju karistusalas ainsatki Levadia mängijat :)

17:47

88. minutil pääseb Tarmo Neemelo väga healt positsioonile peaga löögile, aga ei saa raamidele pihta. Pall lendab värava eest läbi ja jõuab Jarmo Ahjuperale, kes lööb kah mööda, aga see oli juba tähtsusestu, sest Ahjuperale fikseeriti suluseis.

17:43

Levadia jääb arvulisse vähemusse! Levadia paremkaitsja Andreas Raudsepp teenib õhuvõitluses tehtud vea eest teise kollase kaardi ja viimased seitse minutit peab Levadia mängima kümnekesi. Paremkaitses võtab koha sisse poolkaitsja Igor Subbotin.

17:41

Kalju luhtab superšansi! 83. minutil jõuab pall päris mitme imeliku käigu läbi Tarmo Neemelo ette, kes pääseb 10-lt meetrilt löögile, aga ei saa vasaku jalaga pallile korralikult pihta. Löök lendab väravast mööda ja Levadia 1:0 eduseis säilib.

17:39

Nõmme Kalju teeb viimase vahetuse. Kahvatult mänginud Damiano Quintieri asemel tuleb platsile vasakkaitsja Nicolas Galpin, mis tähendab, et Ken Kallaste nihkub vasakul äärel ülespoole ja hõivab seni Quintieri päralt olnud positsiooni kunas Galpin kanda jäävad vasakkaitsja ülesanded.

17:38
Ott Järvela

Kui lugeja arvab, et olukorras, kus mängu lõpuni on jäänud kümmekond minutit ja kodumeeskond Nõmme Kalju 0:1 kaotusseisus, võiks siin ülekandes rohkem kajastada Kalju ponnistusi viigivärava püüdmisel, siis põhimõtteliselt on sel lugejal õigus. Paraku puuduvad ponnistused, mida kajastada.

17:36

Levadia peatreener Marko Kristal kasutab tosin minutit enne mängu lõppu oma viimase vangerdusvõimaluse, kui saadab ründaja Vladislav Ivanovi asemel platsile keskpoolkaitsja Marek Kaljumäe. Keskvälja tsementeerimine on 1:0 eduseisus igati loogiline käik.

17:33

74. minutil teeb Nõmme Kalju teise vahetuse - keskpoolkaitsja Mihkel Ainsalu asemel tuleb platsile ründaja Jarmo Ahjupera. Eeldatav mõju on, et Kalju hakkab lööma senisest veel rohkem pikka palli, sest ründeliini Neemelo - Ahjupera puhul on see ju igati loogiline.

17:27

Kadrioru staadionil jälgib Nõmme Kalju - Tallinna Levadia kohtumist 574 pealtvaatajat.

17:26

Fotojäädvustus Nõmme Kalju seni parimast väravavõimalusest - avapoolajal kohe pärast Levadia 34. minuti juhtväravat pääses Damiano Quintieri silmitsi Roman Smiškoga, ent Itaalia - Ukraina miniduelli võitis viimane.

17:23

Nõmme Kalju teeb 65. minutil esimese vahetuse, kui Felipe Nunesi asemel tuleb platsile Robert Kirss. Kalju fännid tervitavad noore edurivimehe sekkumist hüüdega: "Me tordilt on puudu üks Kirss!"

17:19

Kahekuuliselt vigastuspausilt naasnud Nõmme Kalju ründaja Tarmo Neemelo aktsioonis.

17:17

Teise poolaja esimese ja terve mängu kolmanda kollase kaardi saab Levadia keskpoolkaitsja Ilja Antonov. Hoiatusega jätkavad mängu ka Levadia kaitsjad Toni Tipuric ja Andreas Raudsepp. Kalju meestel seni kaarte pole.

17:14

Levadia teeb oma teise vahetuse, mis on sunnitud vahetus. Avapoolaja lõpus paugu saanud keskkaitsja Artjom Artjunin ei suuda jätkata ja tema asemel tuleb platsile Maksim Podholjuzin.

17:13

Vladislav Ivanov mängib hästi ja osavalt, aga Levadia õnnetuseks ka isekalt. Olles kiirrünnakul kolmest Kalju kaitsjast kaks enda peale tõmmanud, ei anna Ivanov söötu vabanenud Igor Subbotinile, vaid lööb ise kaugelt peale. Ei ole paha löök, aga Vitali Teleš püüab kindlalt. Sööt Subbotinile olnuks parem lahendus.

17:04

Eduseisus Levadia teeb teise poolaja eel vahetus. Jan Penici asemel tuleb vasakule äärele sel hooajal Premium liigas juba 17 väravat löönud Igor Subbotin. Pole paha vahetusmees, keda sisse tuua. Kaotusseisus Kalju vahetusi ei tee. Tõele au andes nõmmekate vahetuspingilt Subbotiniga võrreldavat meest ei leia kah.

17:04

Teine poolaeg on alanud. Levadia juhib 1:0.

Loe rohkem