Tallinna Levadia peatreener Marko Kristal.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
9. august 2014, 18:34

Marko Kristal: loogiline, et mängu lõpp kiskus närviliseks (1)

Tallinna Levadia peatreener Marko Kristal kiitis pärast Nõmme Kalju üle saavutatud 1:0 võitu oma meeskonna töökust ja võitlusvaimu – vaatamata arvulisse vähemusse jäämisele suudeti eduseisu kaitsta.

"Kaks võrdset vastast mängisid. Neil oli vaja viigiväravat lüüa ja meilt oli üks mees (Andreas Raudsepp – toim) minema saadetud. Loomulikult kiskus see lõpp närviliseks, aga meeskond tegi kõvasti tööd, pidas vastu ja tõi kolm punkti ära," rääkis Kristal.

Erinevaid taktikalisi käike ja valikuid selgitas Kristal nii: "Artjom Artjunini vigastuse tõsidust praegu öelda ei oska. Ta sai põlvega hoobi selga, aga päris Neymari-tüüpi see trauma ei ole. Meie esitust mõjutas vigastus ennekõike seeläbi, et pidime ühe planeerimata vahetuse tegema. Artjuninit asendanud Maksim Podholjuzin tuli väga hästi sisse. Igor Subbotini pingile jäämine oli tingitud, et eesliinis mul valikut on ja täna otsustasin Omar Elhussieny ja Jan Penici kasuks."

Suvel Levadiaga taasliitunud ja esimest korda algkoosseisu kuulunud Aleksandr Dmitrijev pälvis Kristalilt kõvasti kiitust. "Ausalt öelda mind kergelt üllatas, et Dmitrijev lõpuni vastu pidas. Kartsin, et ta füüsis pole veel 90 minutiks valmis. Ta on vana ja kogenud sõjaratsu, kes mängis omal heal tasemel," sõnas Kristal.

Dmitrijevi koondisešansse Levadia peatreener kommenteerida ei soovinud, sest seda valikut ei tee tema, vaid teised mehed.

Sarnaselt Dmitrijevile suvel Levadia nimekirja lisatud Dmitri Kruglovi vigastuspausilt naasmise täpset aega Kristal öelda ei soovinud.