Jalgrattur Kärolin Varblane.Foto: Sander Maasing
Jalgrattasport
11. august 2014, 10:19

Eesti jalgratturid võistlevad noorte olümpiamängudel uue ja põneva võistlusformaadi järgi (1)

Kärolin Varblane ja Mari-Liis Mõttus sõidavad homme koos teiste Eesti noorsportlastega Nanjingi Hiina, et osaleda 16. - 28. august toimuvatel noorte olümpiamängudel.

Noorte olümpiamängude jalgrattaalad sõidetakse võistkondlikus arvestuses, kus nelja ala punktide summana selgitatakse võitjad. Võistkondlik rattasõit koosneb maastikusprindist, individuaalsest temposõidust maanteel, olümpiakrossist ning BMX-ist. Iga ala saab esindada üks võistkonnaliige, väljaarvatud grupisõidus ning punkte jagatakse kuueteistkümnele paremale.

"Alade jaotusel tuleb lähtuda võistkonnaliikme tugevamatest külgedest, sest kõrge koha üldarvestuses annab stabiilselt tugev esinemine läbi kõigi alade," lausu Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

Maastikusõidus seni paremini esinenud Mõttus esindab Eesti võistkonda maastikusprindis ja olümpiakrossis ning Varblane individuaalses temposõidus ja BMX-is. Grupisõidus esindavad Eestit mõlemad neiud.

"Loodame, et tüdrukutel läheb Hiinas hästi ning ehk õnnestub saada kokkuvõttes koht kümne parema hulgas. Siiski on juba mängudele kvalifitseerumine suur asi ning vajalike kogemusi hangivad noored rattaneiud sealt kindlasti," lisas Karlson.