Armi PärtFoto: Rækker Mølle
Käsipall
11. august 2014, 13:39

Türgi käsipallimeister Armi Pärt siirdus Taani

Kevadel Türgi tippmeeskonna Istanbuli Besiktasi ridades riigi meistritiitli ja karika võitnud Eesti käsipallikoondislane Armi Pärt sõlmis lepingu Taani klubiga Rækker Mølle.

Taani esiliigas mängiva klubiga aastase lepingu sõlminud - ühtlasi sai temast Rækker Mølle kõigi aegade esimene võõrleegionär! -  Pärt jäi üleminekuga rahule. 23-aastase HC Kehra kasvandiku jaoks on tegemist karjääri teise välislepinguga.

Võrdlemaks Taani ja Türgi käsipalli tõi Türgi meistrist joonemängija esile kahe riigi suurimad erinevused  "Besiktasiga mängisime mängu, mis oli üles ehitatud jõule ja massiivsusele, nüüd tuleb harjuda mänguga, kus oluliseimad elemendid on kiirus ja tehnika, mis on minu arengule väga olulised. Lisaks kõik inimesed räägivad siin inglise keelt, mida Türgis ei kohanud.“

 "Peatreener Michael Iversen on väga hea, kasutab minu jaoks uudset 3-2-1 kaitseformaati, millega ma väga kokku puutunud ei ole ning peale igat trenni nelja silma all analüüsib mu tegutsemist video põhjal,“ rääkis 205 cm pikk mängumees. Pärdi arengut soodustab ka asjaolu, et ta elukoha lähedale on talle loodud võimalused jõusaali ja klubi spordisaali vabaks kasutamiseks, Türgis aga kulus ainuüksi edasi-tagasi transpordile juba kaks tundi.

Sellel nädalal algab Rækker Mølle klubil hooajaeelne  laager  Vejles, kus kohtutakse Venemaa tippklubiga Astrahani Zarja Kaspija ning erinevate Taani klubidega.