Augustas Peciukevicius on jäämas Tartusse.Foto: MARI LUUD
Korvpall
11. august 2014, 16:04

Klubijuht: Lepingute sõlmimine seisab maksuteema taga

Peciukevicius harjutab Tartus, Rock ihkab teda endale hoida (4)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond soovib lepingut uuendada meeskonda eelmisel hooajal kuulunud leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciusega, kes harjutab praegu ülikoolilinnas.

"Mina ka arvestan temaga ja loodan, et ta jääb meile," ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe. "Loodan, et ka paljud mehed, kes praegu koondises, mängivad eeloleval hooajal Tartu Rockis."

Ülikooli spordiklubi korvpallidivisjoni juht Andres Ottender märkis, et klubi pole veel jõudnud lõplikule selgusele, millises vormis on võimalik sõlmida mängijatega lepinguid ning selle taga kõik seisabki. Selgus loodetakse majja saada hiljemalt tuleva nädala lõpuks ning siis peaks ametlikud lepingud ka riburada tulema - sealhulgas Peciukeviciusega.

"Püüame komplekteerida meeskonna eelmise aasta tasemel eeldusel, et raha väljamaksmise võimalused, millega praegu arvestame, realiseeruvad," lausus Ottender. "Iga klubi otsib lahendusi. Meeskonna eelarve suureneb, sest lisandub maksuosa - sama taseme säilitamiseks vajame umbes 200 000 eurot lisaraha. Meie otsus on tegutseda seaduste piires, riigi ja maksuameti esindajate seisukohti järgides, ning stipendiumide maksmist oluliselt vähendada."

Et Eesti koondis tegutseb sel suvel 27. augustini, läheb Kullamäe sõnul meeskondlik treeningtöö lahti septembrist.