Rasmus MägiFoto: MATI HIIS
Kergejõustik
11. august 2014, 21:07

Rasmus Mägi supervorm püsib (3)

Šveitsis Zürichis algaval EMil 400 m tõkkejooksus medalisoosikuna startiv Rasmus Mägi usub, et seisund on vähemalt sama hea, kui Eesti meistrivõistlustel maailmajao hooaja tippmarki 48,77 püstitades.

"Kui oled kogu aeg targalt treeninud, siis ei tohiks vorm kümne päevaga palju kehvemaks minna," räägib 22aastane sportlane. "Loodetavasti annab suurvõistlus hoopis hoogu juurde."

Pärast Tallinnas sooritatud superjooksu kosus Mägi kaks päeva. "Tegelikult taastusin kiiremini, aga polnud vaja kohe peale laduda," arutleb ta. "Seejärel tegin kaks tõkketrenni – lühema Tartus, kus jooksin viis korda kaht tõket ja pikema reedel Tallinnas, kus jooksin ühe korra seitset tõket."

Vabal ajal jõudis Mägi korra Käärikul vettegi hüpata. Nüüd on oma isa Taivo juhendamisel treeniv tartlane EMiks valmis ja kummardub teisipäeval eeljooksuks stardipakkudele.

"Kuna sain loosiga teise raja, siis tuleb teha kindla peale jooks, et vältida võimalikke lollusi," selgitas Mägi. "Distantsi esimesel poolel loivata ei saa, lõpus võib natuke ringi vaadata. Ajale ei mõtle, esimene ring tuleb lihtsalt läbida."