Räppar ja korvpallisõber Drake koos Toronto Raptorsi palluri Terrence Rossiga.Foto: Bob Donnan
Korvpall
11. august 2014, 22:48

Räpistaari väljaütlemine tõi NBA klubile piinliku trahvi (1)

Korvpalliliiga NBA karistas Toronto Raptorsit mängijate värbamisreeglite rikkumise eest 25 000 dollariga, sest Kanada räpistaar Drake kutsus hiljutisel kontserdil NBA möödunud hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Kevin Duranti just Raptorsi ridadesse, vahendas ESPN.

Kuigi Drake on tuntud ka paljude hetkel edukate NBA klubide poolehoidjana (Miami Heat, Oklahoma City Thunder, varem Los Angeles Lakers ja sellest suvest LeBron Jamesi tagasituleku järel Cleveland Cavaliers), on ta kõige tihedamalt seotud Raptorsiga, kus talle on 2013. aastast omistatud koguni "globaalse suursaadiku" roll.

Torontos toimunud kontserdil pöördus ta enne kava lõppu rahva poole sõnadega: "Enne kui me lahkume, tahan ühele oma vendadest (väljend sõprade-tuttavate kohta - toim.) midagi näidata. Nagu te teate, siis minu vend (sic!) Kevin Durant oli piisavalt lahke, et tuli siia ja jälgis kontserti. Tahaksin näha, mis juhtuks, kui ta hakkaks mängima Torontos. Näidake talle, mis juhtuks!"

Seepeale läks publik ekstaasi ja hakkas korrutama Duranti initsiaale "KD". Et Drake on osa Raptorsist ja avalikult ei tohi klubide töötajad pallureid meeskonda kutsuda, määras NBA Raptorsile trahvi.

Praegu Thunderis palliv Durant saab 2016. aastal vabaagendiks ja on varem väitnud, et noorena oli tema lemmikklubiks just Raptors. Durantile kavatsevad lisaks Raptorsile ja Thunderile jahti pidada ka Lakers, New York Knicks, Brooklyn Nets ja mängija sünnilinna tiim Washington Wizards.