Ilja Antonov. Foto: Oliver Pütsep
Jalgpall
13. august 2014, 10:30

Ilja Antonov: oma riiki esindada on suur au

Eesti jalgpallikoondise EM-valiksarja alguseni jääb vaid mõni nädal ning portaal jalgpall.ee rääkis Eesti koondise ja FC Levadia noore mängija Ilja Antonoviga. 21-aastane poolkaitsja kiitis koondise sisekliimat ning arutles ka meistriliiga taseme üle. 

Oled seni mänginud koondise seitse mängu. Milline võiks see mängude arv olla näiteks kümne aasta pärast? 

Ma ei ole kunagi selle peale mõelnud. Ma arvan, et iga koondislase suur unistus on mängida koondisesärgis 100 mängu. Jääksin tagasihoidlikuks ja ütlen, et mängin nii paljudes kohtumistes, kus võimaluse saan.

Kuidas on teised koondislased sind vastu võtnud?

Nad on mind väga hästi vastu võtnud. Atmosfäär on väga hea ja sõbralik ning see lubab hästi keskenduda oma ülesannetele. Vanemad mängijad aitavad noori ning me proovime aru saada, mida treenerid meile ülesandeks annavad.

Millised erinevused on noortekoondisesse ja A-koondisesse kuulumise vahel? 

A-koondis on kindlasti rohkem pildis ja sellega tõuseb ka vastutus, aga siiski suurt vahet ma siin ei näe. On suur au esindada oma riiki ja anda oma parim ükskõik mis tasemel.

Millal võiks Eesti koondis jõuda EM- või MM-finaalturniirile? 

Eesti oli juba nii lähedal, et jõuda EM-ile, aga siis jäi sellest viimasest sammust puudu. On vaja minna edasi õiges suunas ja ma arvan, et see viimane samm ei ole kaugel.

Kuidas võtaksid kokku senise meistriliiga hooaja? 

Ma arvan, et pealtvaatajatele on see hooaeg olnud väga huvitav, kuna praegu pole selget favoriiti. Kõik on tabelis teineteisele lähedal ja mänge on veel palju. Ma arvan, et otsustavaks saavad liidrite omavahelised lahingud.

Kolm Eesti meeskonda said eurosarjast avavoorust edasi. Kas tunned, et ka liiga tase on tõusnud? 

Ma arvan, et üldine tase väga palju pole tõusnud, sest tabeli ülemise ja alumise poole klubide tasemevahe on hetkel suur. Võib-olla oli õnne ka loosimises ja ka see, et alustasime Meistrite liigas esimesest eelringist. Aga tulemused olid head ning see on väga positiivne.

Millal võiks Levadia jõuda mõne eurosarja põhiturniirile? Kas näeksid seda potentsiaali ka mõnel rivaalil? 

Selleks peab meie liiga tase veidi tõusma. Peaksime igal nädalal mängima selliseid kohtumisi, mis vastaks eurosarjas esimese või teise eelringi tasemele - ma arvan, et siis pole kaugel see aeg, kus saame näha Eesti klubi eurosarja alagrupiturniiril. Ma eelistaks, et see klubi oleks loomulikult Levadia.

Kas näed enda tulevikku Levadias? 

Mulle meeldib siin ning praegu ei näe ma end Eestis teise meeskonna särgis. Tulevikus tahaks end ka proovile panna välismaal, aga selleks tuleb veel tööd teha.

Milliseid omadusi pead enda tugevateks külgedeks? Mida pead enda arvates kõige enam parandama? 

Ma olen piisavalt enesekriitiline ning seetõttu pole pärast ühtki mängu endaga sajaprotsendiliselt rahul. Ma arvan, et mu tugevaks küljeks on see, et suudan väljakul palju tööd teha - poolkaitses muudmoodi ei saa! Pean parandama oma mängu ründefaasis - võiksin julgemalt võtta enda kätte initsiatiivi ning hakkama looma olukordi väravate löömiseks.