Luis SuarezFoto: YVES HERMAN
Jalgpall
14. august 2014, 16:42

Rahvusvaheline spordiarbitraaž kohitses Luis Suarezele määratud karistust

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) vaatas läbi skandaalse Uruguai ründaja Luis Suareze apellatsiooni, mis puudutas talle MMi ajal FIFA poolt määratud karistusi.  CAS-i tänane otsus jätab karistuse jõusse, kuid märksa kohitsetumal kujul.

Teatavasti oli FIFA Suarezele Giorgio Chiellini hammustamise eest määranud nelja kuu pikkuse täieliku jalgpallis tegutsemise keelu. CAS kinnitas, et kuigi keeld - mis puudutab Suareze osalemist ametlikes mängudes - jääb jõusse, siis nüüd võib ta rahuliku südamega koos meeskonnakaaslastega trenni teha ning võib tulla staadionile ka FC Barcelona mänge vaatama - FIFA otsuse kohaselt tal seda õigust ei olnud.

Lisaks annab CASi otsus Suarezele rohelise tule osaleda mitteametlikes mängudes: see tähendab aga seda, et juba esmaspäeval võib ta Barcelona eest debüüdi teha, kui Kataloonia suurklubi peab sõprusmängu Mehhiko klubiga Club Leon.

Veelgi enam: Suareze kaitsemeeskonna sõnul saab ründaja nüüd osaleda ka Uruguai koondise septembris ja oktoobris toimuvates sõprusmängudes Jaapani ja Saudi Araabiaga (FIFA oli määranud Suarezele lisaks üheksa mängu pikkuse rahvuskoondiste mängu keelu)!