Legia tähtsad ninad Nyonis UEFA-lt õigust nõudmasFoto: Salvatore Di Nolfi
Jalgpall
14. august 2014, 17:21

Legia ei jäta jonni ja läheb UEFA vastu spordikohtusse

Oma lolluse tõttu Meistrite liigast välja pudenenud Varssavi Legia esitas UEFA-le apellatsiooni, mis aga täna tagasi lükati. Nüüd lubab Legia, et oma õigust minnakse nõudma Rahvusvahelisse spordiarbitraaži kohtusse.

Legia alistas Meistrite liiga kolmandas eelringis Šotimaa suurklubi Glasgow Celticu kahe mängu kokkuvõttes 6:1, kuid et kordusmängus kasutati mängukeeldu kandma pidanud Bartosz Bereszynskit, määrati neile 2:0 võidu asemel 0:3 tehniline kaotus ja nii pääses otsustavasse kvalifikatsiooniringi hoopis Celtic.

Mõistagi ei taha Legia sellega nõustuda, kuid UEFA on jäik ja poolakaid kuulda ei võta. Nii ei jäägi Legial muud üle, kui spordikohtusse pöörduda: "Kuni viimase hetkeni me lootsime, et spordi vaim võidab ning see tohutult ebaõiglane otsus vaadatakse ümber. Nüüd läheme aga CAS-i," kinnitas Legia tegevjuht Dariusz Mioduski.

Legia jonnakuse põhjus peitub selles, et nende hinnagul kandis Bereszynski oma kolme mängu pikkuse karistuse ära - ta ei osalenudki Legia teise eelringi mängudes St Patrickuga ja avakohtumises Celticu vastu - kuid näpuvea tõttu ei olnud teda mängudeks St Patrickuga üles antud ning seetõttu UEFA neid mänge vastavalt oma reeglitele tema mängukeelu "tasaarveldamisel" arvesse võtta ei saa.