Kergejõustik

Kvalifikatsiooniga piirdunud Tanel Laanmäe: ei saa öelda, et kõrbesin, aga loodetud tulemust ei tulnud (4)

LISA KOMMENTAAR

Ajad on tõesti muutunud!?15. august 2014, 10:30
Mäletan kui 50a tagasi sai komsomoli staadionil M Paama üle 80m viskeid vaadatud.
Mõte15. august 2014, 08:33
Noorele viskajale soovituseks - psüühhikat saab küll teatud määral treenida ja närvi tugevndada, ent tippu saamise eelduseks on see juba tegelikult vältimatu, ehk siis nagu "primaarne kutsesobivusnäitaja". Kui ikka oled süldikäpp ja müra kardad, ega siis freesiga lõikama lähe. Kindlasti on näiteid, kes oma vigu parandavad ja nõrku kõlgi edasi arendadavad, aga kui mehel on juba pagasis "mitu head soojendust" aga null resultaati, siis tekitab see teatud kahtluse. On ju? ;)
Vaataja14. august 2014, 21:35
Andrus Värniku tulemusi ei teha niipea ! Andrus oli kõva vend ,ikkagi MAAILMAMEISTER .Võtke Andrus treeneriks nõuandjaks .
Vastuseks15. august 2014, 08:25
Värniku puhul oli kindlasti väga oluline looduslik, puhtalt füüsiline talent ning muidugi ka Hr. Puuste hindamatud nõuanded. Kuid oma loomult oli mees ikka selline TSIK--i oss - et sain ühe tulemuse kirja, nüüd lähen linnapeale bemmi kumme vilistama, lantima ning alkotama - kes end kiirelt läbi põletas. Tippsporti nii ei tehta. Tippspordis on võitude ja stabiilsuse aluseks ikka kindel psüühhika ning arusaam, et oled selle tee valinud ning vastutad oma käitumisega oma tulemuste eest, a la kutse-eetika (paljudel seda aga pole). Heitealadel on aga palju kenasid näiteid - Kanter, Alekna, Zelešny ja muidugi mujal ka. Eks alati teeb maitse hapuks ja meele mõruks mõte, et aga miks just meie sellise "puraka" saime?