Tanel LaanmäeFoto: PHIL NOBLE
Kergejõustik
14. august 2014, 20:12

Kvalifikatsiooniga piirdunud Tanel Laanmäe: ei saa öelda, et kõrbesin, aga loodetud tulemust ei tulnud (4)

Odaviskaja Tanel Laanmäe tunnistas, et ei saanud tiitlivõistluse pingete taltsutamisega korralikult hakkama. Nagu kaks aastat tagasi Helsingis, õnnestus tal Zürichiski soojendus hästi ning Heino Puuste hoolealune võis enesekindlalt etteastet alustada, paraku jäi parimaks esimesel katsel visatud 75.29.

"Soojendus oli superhea," rääkis Laanmäe. "Võistlusel läksin 80 meetrit viskama, aga esimese katse 75 tõmbas krambi peale. Peas hakkas tiirutama mõte, et ainult kaks katset on veel. Mul tuleb õppida tiitlivõistluste pingega toime tulema. Ma ei saa öelda, et kõrbesin, aga loodetud tulemust ei tulnud."

Laanmäe sõnul oli enesetunne parem kui Eesti meistrivõistlustel, kus ta võidutses 80.02ga. "Ka väiksematel rahvusvahelistel võistlustel saan juba hakkama," ütles tänavuse tippmargi 81.16 Šveitsis visanud 24-aastane sportlane. "Aga ma olen veel piisavalt noor, jõuan õppida, kuidas tiitlivõistlustel õigesti tegutseda."

Kevadel tuli Laanmäe välja projektiga, mille eesmärk on triumfeerida juba järgmisel suvel MMil.

"Tänavu pole mu sihid veel suured, see on vigastuse järgne hooaeg," arutles ta. "Samas ei ole suvi kehva olnud, jah, EM ebaõnnestus. Kuid ma ei imestaks, kui Eestis veel kaugele viskaksin."