Risto MätasFoto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
14. august 2014, 21:20

Lõppvõistlusele pääsenud Risto Mätas: kindla peale tehtud vise viis edasi (1)

Kümnendana EMi lõppvõistlusele pääsenud ja 78.97 oda visanud Risto Mätas oli etteaste järel rahulolev. "Viimased trennid Eestis olid enesekindlust süstivad," lausus mulluse MMi kaheksas mees.

Mätas tegi esimese katse kindla peale ja see ta 12 parema hulka aitaski. "Järgmistel visetel läksin riskima," avaldas ta. "Tean, milles probleem on ja lõppvõistluseks kavatsen selle kõrvaldada. Ma jään lihtsalt hoojooksu lõpus seisma. Samas oli täna ikkagi kõige tähtsam edasi pääsemine."

30-aastane Mätas usub, et pühapäevasel lõppvõistlusel alistub talle ka 80-meetri-joon. "Kindlasti," rääkis ta. "Praegu on mul suur tahtmine sees."

Mätase kinnitusel oli ka tema õpilasel Magnus Kirdil hea võimalus murda 12 parema hulka. "Magnusel olid mõned tehnilised nüansid, mis ei lubanud kaugemale visata," sõnas areenil treeneri ametiski olnud Mätas.

74.33ga 22. koha saanud Kirt rääkis, et etteaste kujunes arvatust lihtsamaks. "Kartsin hullemat," arutles ta. "Aga väga hea on koos treeneriga võistelda. Täna ei olnud vaimseid probleeme, küsimus oli tehnilistes nüanssides."

Mätas lisas: "Magnusest te veel kuulete!"