Eesti meeste korvpallikoondisFoto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
18. august 2014, 19:00

Tiit Sokk: Iga mäng nullist oli meile kasulikum

Eesti meeste korvpallikoondis alistas Palangas kinniste uste taga toimunud treeningkohtumises 101:76 Katari koondise. Kui enne kohtumist lepiti kokku, et ühe veerandaja pikkuseks on 12 minutit ning iga periood algab seisult 0:0, siis peatreener Tiit Soku arvates võis just see kasuks tulla.

Esimese veerandaja võitis Eesti 19:11, teise 27:21, kolmanda 26:18 ja neljanda 29:26. „Iga mäng nullist oli meile lõppkokkuvõttes ehk kasulikum, sest kogu aeg oli pinge üleval. Tahtsime kõik veerandajad võita ning tegime selle ära. Protokoll kajastab aga ainult vaid lõppseisu," tõdes Sokk, viidates sellele, et leedulased ei suutnud mänguprotokolli ohjes hoida ning nii jääb iga mängija ülesandeks meenutada, palju keegi viskas.

„Eks mäng oli vähe krobeline, kuid tunnetus tulebki tasapisi, mitte esimese pauguga. Võiksime mängida kolmepunktivisete peale, täna läks neid palju mööda, eks seetõttu, et mõned liitusid koondisega alles nüüd."

Eksootilise Katari koondise kohta sõnas Sokk, et tegu oli puhtalt ameeriklastega. „Isegi mängujuht oli ameeriklane. Korvialune oli neil võimas, massi jagus, aga hammustasime ära," rõõmustas ta.

21. augustil sõidab koondis Hispaaniasse Guadalajarasse, kus mängitakse Senegali, Dominikaani vabariigi ning Filipiinidega. Soku sõnul on võiduga hea reisile minna.

"Positiivset emotsiooni on vaja ning selle said poisid kätte. Oligi hea, et ei alustanud suure pauguga ülikõvade vastu, nii on aega atra seada," tõdes ta.