Jaan Kirsipuu (vasakul) ja Rein Taaramäe.Foto: MATI HIIS
Jalgrattasport
20. august 2014, 13:18

Jaan Kirsipuu: väiksem roll tuleb Taaramäele kasuks (5)

Täna sai selgeks, et Eesti üks paremaid jalgrattureid Rein Taaramäe hakkab tuleval aastal sõitma Astana profiklubis, kus pedaalib ka Tanel Kangert. Astana spordidirektori Jaan Kirsipuu sõnul loodab tiim, et Taaramäe taastab oma kunagise hea vormi.

"Oodatakse, et ta suudaks oma parimate aegade tasemele tagasi tulla, aga mitte meeskonna liidrina, vähemalt esialgu. Peamine, et ta oleks võimekas töömees, täpselt nagu Kangert alustas Astanas," ütles Kirsipuu Õhtulehele.

Kuigi Taaramäe pole viimastel aastatel harjunud abimees olema, ei tohiks tal Kirsipuu hinnangul kohamisega probleeme tekkida. "Tal ongi praegu vaja, et vastutusekoormat vähem oleks. Tuleb lihtsalt teha kõvasti trenni nii nagu targad inimesed meil tiimis arvavad, muidugi temaga nõu pidades. Olen üsna kindel, et tal tuleb järgmisel aastal selgelt parem hooaeg, kui viimastel aastatel."

Kogu senise profikarjääri oli 27aastane Taaramäe sõitnud Cofidises, eredamateks hetkedeks jäid 2011. aasta Tour de France'i üldarvestuse 11. koht ja sama aasta Vuelta etapivõit.