MATSAKI: Rauno Alliku (rohelises) kukkumine iseloomustab Flora augustikuist rännakut liiga- tabelis. Foto: Arno Saar
Jalgpall
21. august 2014, 09:30

FC Flora leeris häirekell ei helise (1)

Augusti hakul soliidse nelja-viie punktiga jalgpalli meistriliigat juhtinud Flora on viimase nelja mänguga teeninud kolm viigipunkti, mistõttu leiavad florakad end tabeli teiselt realt, kaks punkti taga Levadiast ja sama väikese vahega hingab kuklasse Nõmme Kalju.

Flora peatreener Norbert Hurt nõustub, et puhtalt tulemusi vaadates võib mõõnaperioodist rääkida, kuid varasematele omavahelistele kohtumistele viidates ta viikides Levadia ja Infonetiga ning kaotuses Kaljule üllatust ei näe. Vaid üleeilne 1:1 viik seitsmenda koha eest võitleva Tartu Tammekaga oli Flora juhendajale halb üllatus.

"Selge, et väiksemad on võimelised suuremaid üllatama, mida on ka varem juhtunud," sõnas Hurt. "Kui sul on halvem päev, vastane lööb ära ja sina ei löö nii palju, kui võiduks vaja."

Flora pole augus!

Kuigi viimased tulemused pole olnud Florale soodsad, Hurt häirekella ei löö. Ta leiab, et asi on kinni detailides, nagu söödu- ja löögitäpsus. "Peame tõstma oma keskendumistaset. Selles on praegu mure," ütles Hurt. "Kui mingi aeg oli meeskond väga edukas, siis meel võis minna natuke hajevile."

Ülalnimetatud probleemid vaevasid Florat ka teisipäeval Tartus. "Mäng oli ikkagi korralikult meie käes, aga puudu oligi just nendest väikestest detailidest seal eesostas ehk teravusest," lausus Hurt. "Suutsime palli ilusti ette viia, domineerisime, aga ei suutnud i-le täppi peale panna. Natuke rohkem olnuks vaja kontsentreeritust. Peame trennis sellele rõhku panema, kuidas paremini mängudes keskendunud olla."

Tammeka peatreener Indrek Koserile ei paistnud, et Flora oleks keskendumisprobleemi käes vaevelnud. "Võib-olla jah, kui käigud pandi kinni, siis tekkis hetkeline peataolek, aga mina ei näinud, et Flora oleks kuidagi teistmoodi meie vastu tulnud kui varasemalt."

Sarnaselt oma ametivennale, ei leia ka Koser, et Floral oleks viimaste tulemuste foonil suurt põhjust muretsemiseks. "Ma ei näe, et Flora praegu niivõrd mustas augus oleks. Lihtsalt varasemalt õnnefaktor ja väikesed tegurid on nende kasuks olnud ja pigem tänu sellele said nad vahepeal edu sisse."

Kalju poolkaitsja Martin Vunk viitas laupäeval pärast Flora alistamist, et vastaste mängust puudus üllatusmoment. Sama väitis ka Koser, kuid ei tema ega Hurt selles Flora ebaedu põhjust ei näe.

"Ega ka Levadia või Kalju mängujoonis on läbi hooaja suhteliselt sarnane ja ei saa öelda, et keegi tuleks iga mäng uue lahendusega välja," lausus Koser. "Pigem arvan, et neil on hetkeline mõõnaperiood, mille ka esiotsa klubid peavad läbi elama. Kõiki mänge hooaja lõikes ei saagi hästi mängida."

Pikalt Flora meestel aega põdeda pole, sest laupäeval on lahing Paidega. Hurt rõhutab, et moraalile pole kehv seeria mõjunud. "Meeskond on ikka sellel foonil, mis olema peab. Me pole augus. Füüsiliselt ja taktikaliselt oleme endiselt tugevad. Nüüd on natuke juurde vaja panna keskendumises. Oleme laupäevaks kindlasti valmis!"

25. voor

Tallinna Kalev - Levadia 0:7

Paide - Nõmme Kalju 1:1

Sillamäe Kalev - Infonet 3:0

Narva Trans - Jõhvi Lokomotiiv 2:2

Tartu Tammeka - Tallinna Flora 1:1

Tabeliseis: Levadia 57, Flora 55, Kalju 53, Sillamäe 49, Infonet 46, Paide 28, Tammeka 18, Trans 18, Kalev 12, Jõhvi 9.