ENNE ÄRASÕITU: Marie Roosalu (vasakult), Kadri-Ann Lass, Tatjana Razguljajeva ja Kadri Uiga Hiina-reisi eel Tallinna lennujaamas. Foto: LAURA OKS
Korvpall
21. august 2014, 10:00

Kossupiigade eeskujud: Kabajevast Kangurini!

Kadri-Ann Lass, Marie Roosalu, Kadri Uiga ja Tatjana Razguljajeva vedasid mõne nädala eest U18 vanuseklassi "suure" Eesti koondise korvpalli EMi A-divisjoni. Nüüd mängib see kvartett Nanjingis noorte olümpiapäevadel tänavakossu ja samuti edukalt.

Jagu on saadud Brasiiliast, Hiinast ja eile tulemusega 16:14 Sloveeniast, kaotatud Hollandile. Oma alagrupis jagatakse nelja vooru järel teist kohta, mis tähendab, et eesmärk ei saa olla medalist madalam. Saagem piigadega tuttavaks!

Marie Roosalu

1 Suur korvpall, sest selles on vaja teha rohkem tiimitööd ja tarkust.

2 Käin jooksmas, rulluisutamas. Varem tegelesin iluvõimlemisega, ka kaks aastat koos korvpalliga, aga

6. klassi järel lõpetasin. Korvpall pakub põnevust ja adrenaliini rohkem!

3 Kristjan Kangur – rahulik ja tasakaalukas mängija, ei torma, on väga hea võistkonnamängija.

4 Tahaksin selleks ajaks jõuda Euroliigasse.

5 Koer – vanaemal on.

Tatjana Razguljajeva

1 Suur korvpall. Olen Mariega ühel meelel – see vajab rohkem tarkust ja mõtlemist, tiimitööd.

2 Käisin klubis Janika iluvõimlemistrennis ja naudin seda ala siiani. Siis tuli ka korvpall ja valisin selle – see on Eestis populaarsem ja perspektiivikam, ka on iluvõimlemine rahaliselt kallim.

3 Üks eeskuju on iluvõimleja Alina Kabajeva, kes ei andnud kunagi katsumuste ega valusate kaotuste kiuste alla. Korvpallis aga Becky Hammon, kes jõudis äsja meeste NBA võistkonna treeneriks. Ta meeldib ka sellepärast, et mängis Venemaa koondises – see oli tema jaoks raske otsus.

4 Loodan mängida välisklubis.

5 Kass – ta alati ootab mind kodus!

Kadri-Ann Lass

1 Suur korvpall – see on lõbus ja tšill, selline õige mäng. Tänavakorvpallis võib vedamist ka juhtuda.

2 Korvpall – sellele alale pole miski konkurentsi pakkunud.

3 Naiste NBA mängija Elena Delle Donne – ta on minuga sama tüüpi mängija, aga veelgi pikem, 195 cm. Ta teeb kõike: mängib korvi all ja väljas, üks-üks ja viskab.

4 Kas just sama kaugele kui mu eeskuju, aga loodan jõuda Euroliigasse. Euroopa korvpall meeldibki mulle rohkem ja tahaksin siin tippu jõuda.

5 Kass – kodus olemas.

Kadri Uiga

1 Tänavakorvpall on hobiks hea, aga saalimäng meeldib rohkem. See on võistkondlikum ja nõuab rohkem mõtlemist, tänavakorvpall aga individuaalseid oskusi.

2 Ma ise tahtnuks minna võrkpallitrenni, aga korvpall jõudis ette ja nii ma korvpalli jäingi. Nüüd suvel rannas võrkpalli mängimine on hea hobi!

3 Janar Talts – nii palju, kui olen Rocki mänge vaatamas käinud, mängib ta minu kohal ja stiilis. Lisaks on ta mänginud tugevates Venemaa ja Itaalia klubides. Välismaalt on eeskuju Derrick Rose, kes on nii noorelt nii palju saavutanud.

4 Viie aasta pärast tahaks mängida korvpalli kusagil välismaal – Euroopas või USAs.

5 Koer! Ehkki mul on kaks kassi.