Valitseva Valgevene käsipallimeistri Minski SKA peatreener Spartak Mironovitš juhendas 1992. aastal Barcelonas olümpiakulla võitnud SRÜ meeskonda.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
22. august 2014, 09:00

Põlva käsipalliturniirile tulevad kaks olümpiavõitjat

Põlva Serviti käsipalliklubi korraldab eeloleval nädalavahetusel igasuvise rahvusvahelise turniiri Põlva Cup, mille külaliste seas on sedapuhku kaks olümpiavõitjat.

Tõsi, tegu pole tegevmängijate, vaid treeneritega. Minski SKA peatreener Spartak Mironovitš juhendas 1992. aastal Barcelonas kuldmedali võitnud SRÜ meeskonda ning Peterburi HC peatreener Dmitri Torgovanov kuulus mängijana 2000. aastal Sydney's kuldmedali võitnud Venemaa koondisesse.

Lisaks valitsevale Valgevene meistrile ja Venemaa hõbedaklubile saabuvad piiri tgaant Põlvasse Kauniaineni West ja Helsingi IFK (Soome) ning Jurmala (Läti). Eesti klubidest osalevad lisaks võõrustajale ka valitsev meister HC Kehra ja HC Viljandi.

"Seitsme meeskonna majutamine pole väikese Põlva jaoks lihtne asi, aga saame hakkama," tõdes Serviti peatreener Kalmer Musting enne turniiri, mille korraldamist peab ta klubi arengu seisukohalt väga oluliseks. "Võiksime ju ainult raha lugeda ning minna mõnele välisturniirile, mis oleks odavam, aga ise korraldamine on teine tera. Et meid korraldajana aktsepteeritakse, näitab kvaliteeti, mille hoidmine ongi meie väljakutse – et mängijatel oleks tagatud korralik elu-olu, korraldus sujuks, kohtunikud oleksid head, turniiri koosseis tasemel."

Lisaks korraldamisrõõmu pakkumisele ja rahvusvaheliste sidemete süvendamisele annab kodune turniiri Servitile hea võimaluse meeskonda hooaja eel lihvida. Serviti testib kahte vasakukäelist Ukraina tagamängijat, kellest loodetakse asendust mulluse hooaja järel klubist lahkunud leedulasele Grazvidas Sereicikasele. Esindusmeeskonda edutatud oma noored saavad aga tugevates mängudes hea karastuse.

Mängud Mesikäpa hallis algavad täna kell 15, kui kavas on alagrupiturniiri esimene voor. Homme mängitakse teine ja kolmas voor ning pühapäeval kohamängud.