Jose Mourinho Jääämbri VäljakutsesFoto: YOUTUBE
Spordivaria
21. august 2014, 17:58

VIDEOD: Mourinho, Jordan, Wozniacki - spordimaailm kihab Jääämbri Väljakutsetest (7)

Jääämbri Väljakutse ehk Ice bucket challenge, mis toodab raha lihaste kõhetumise haiguse (amüotroofilise lateraalsklerioosi - ALS) vastu on kihama pannud ka spordimaailma. Jääkülma veelahmaka on saanud kaela megastaarid alates Michael Jordanist, lõpetades Margus Hundi kodumeeskonnaga. 

Kõige vingema ämbri sai kaela jäähokistaar Paul Bissonnette, kes maksis teda veega pritsinud helikopteripiloodile 175 dollarit.

Kõige vahvamad isikud kutsus üles heategevusele maailma esireket Novak Djokovic, võttes kampa skandaalse Eurovisiooni võitja Conchita Wursti, Mr Beani ja kossulegend Michael Jordani.

Jordan ei heitunud ning kutsus omakorda mängu 1992. aasta olümpiamängude Unistuste Meeskonna!


Ameerika jalgpallis leiba teeniva Margus Hundi kodumeeskond Cincinnati Bengals sai märjaks kastetud kraana kaudu.

Naljakaima reaktsiooni tiitli võib anda vist korvpallur Dikembe Mutombole. 

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho sai väljakutse Didier Drogbalt ning kutsub mängu oma tütre Matilde ning sõbrad Bryan Adamsi ja James McAvoy. 

Tennisetäht Caroline Wozniacki kutsus endaga koos hullama küll Serena Williamsi, kuid enda ülesande täitmisel jääd ei kasutanud. Williamsile esitas väljakutse ka Ana Ivanovic, kuid esireket pole siiamaani sellele vastanud.

 

Oma endisele kihlatule Wozniackile ei saanud karvavõrdki alla jääda golfar Rory McIllroy, kes kutsus koos Tiger Woodsiga veemängudele nii USA endise presidendi George W.Bushi kui ründaja Wayne Rooney. Bush oli aumees ning pärandas väljakutse Bill Clintonile.

Rooney kasutas väljakutset aga oma naise Colleeni peal, olles temaga veidike ebadžentelmenlik. 

LeBron James meelitab heateole praeguse presidendi Barack Obama.

Obamat kutsusid ka teised USA korvpallimeeskonna liikmed.



Muidugi ei suuda end veejoast eemale hoida ei Lionel Messi, Neymar, David Beckham ega teised jalgpallistaarid.

Mootorrataste ringrajasõidu mitmekordne maailmameister Valentino Rossi üritas väljakutse läbida üpris hõlpsasti, kuid ta sõbrad arvasid teisiti.

Ühena esimestest reageeris ettevõtmisele tänane sünnipäevalaps Usain "Planeedi kiireim mees" Bolt

Kuid üllatus, üllatus - Kõike saab ka valesti teha! Queens Park Rangersi keskkaitsja Joey Barton mõistis reegleid valesti ning võttis jääämbri asemel ette jäävanni! Mehel tuleb igatahes oma tegu õigel moel korrata või muidu on ettevõtmine läbikukkunud!