Rasmus Mägi.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
21. august 2014, 23:05

Rasmus Mägi: "Alles nüüd jõuab vaikselt kohale, et staarid on hea jooksu korral alistatavad." (8)

Eelmisel nädalal 400 meetri tõkkejooksus kergejõustiku EMil Zürichis hõbemedali ja Euroopa hooaja tipptulemusega 48,54 hiilanud Rasmus Mägi võistles täna Teemantliiga etapil Stockholmis ja sai ülitugevas konkurentsis ajaga 50,42 viienda koha. Võitis ameeriklane Michael Tinsley ajaga 49,60, 24 sajandikuga jäi talle alla hooaja edetabelijuht Javier Culson (Puerto Rico).

„Ilm oli päris tormine ja ega jooks kellelegi lihtne polnud, ajad olid kõigil kehvad. Rääkisin teistega ka, paljud tõmbasid sammude arvu kokku, aga mina üritasin vägisi oma rütmi ära kangutada ja see võis natuke kätte maksta. Tänasel jooksul oli EMi pidur veel selgelt peal, sealsest kolmest pingutusest on raske ära taastuda," sõnas Mägi pärast võistlust.

Samas ütles ta, et viienda kohaga võib enam-vähem rahule jääda. Mägi suutis selja taga hoida näiteks kahekordse olümpiavõitja Felix Sanchezi (Dominikaani Vabariik) ja sel hooajal eestlasest kuus sajandikku kiiremini jooksnud jamaikalase Roxroy Cato.

„Kõige suuremate staaridega jooksin koos alles esimest või teist korda, nende jaoks olen ma veel suhteliselt tundmatu. Loodetavasti õnnestub järgmisel hooajal nendega rohkem koos võistelda ja paremini vastu hakata. Alles peale seda jooksu jõuab vaikselt kohale, et ka nemad on väga hea jooksu või ettevalmistuse korral alistatavad," arutles Mägi.

Sportlase edasine graafik palju kergemaks ei muutu. Kui vähegi võimalik, siis üritab ta laupäeval Kuressaares kaasa teha 400 meetri jooksus, kindlasti on ta stardis aga 28. augustil Zürichi Teemantliiga etapil, kus lisaks Stockholmis võistelnud tippudele on kohal ka EMil Šveitsile kulla toonud Kariem Hussein.

„Nüüd tuleb veel mõni nädal pidevalt head rutiini hoida, massaaži ja kõikvõimalikke teraapiaid saada, et hooaja lõpp ilusti vastu pidada. Huvitavaid jookse tuleb veel küll, ühe korra loodan kindlasti hea ajaga lõpetada," lausus Mägi.