Drew Gooden.Foto: Alex Brandon
Korvpall
22. august 2014, 12:07

Soome koondist esindada lootev NBA mängija jäi bürokraatiaga jänni

Aastaid korvpalliliigas NBA pallinud Drew Gooden ei saa siiski 30. augustil Hispaanias algaval MMil Soome koondist esindada, kuigi ta seda väga lootis. Nimelt ei saadud õigeks ajaks vormistatud tema topeltkodakondsust, vahendab Washington Post.

Gooden on küll USA kodanik, kuid ta ema on soomlanna. 32aastane ja 208 cm pikkune ääremängija kasvas üles California osariigis koos isaga, kuid käis noorena mitu korda Soomes, kus veetis terve suve. Gooden on meenutanud, et tegi Helsingist 400 km põhja pool asuvas perekonna farmis traditsioonilisi maatöid: lüpsis lehmi, puhastas kanakuute, püüdis kala ja käis jahil.

Et Gooden lootis pikki aastaid pääseda USA koondisse, andis ta Soome kodakondsuse saamiseks paberid sisse alles selle aasta kevadel. Kui ta passi lõpuks kätte saab, siis tulevikus on tal võimalus Soomet siiski esindada.

Soome koondise peatreener Henrik Dettmann tegi eile ühtlasi teatavaks 12 mängija nimed, kes MMil mängima hakkavad. Nendeks on Petteri Koponen, Teemu Rannikko, Sasu Salin, Tuukka Kotti, Erik Murphy, Hanno Möttölä, Gerald Lee jr., Shawn Huff, Mikko Koivisto, Antero Lehto, Matti Nuutinen, Kimmo Muurinen.

Bilbaos C-alagrupis mängiva Soome esimene vastane on 30. augustil USA.