Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.Foto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
22. august 2014, 14:23

Tiit Sokk taktikast: rünnakul mängime ikka visete peale (1)

Eesti korvpallikoondis alustab mõne tunni pärast Hispaanias Guadalajaras sõprusmängu Senegaliga. Peatreener Tiit Sokk märkis, et vastase tugevam külg on eesliin ja ilmselt läheb raskemaks just meie pikkadel meestel.

"Senegali nimekamad mehed on eesliinis ja mängivad NBAs. Tänases ja pühapäevases mängus saavad meie pikad eriti suure koormuse – paraku just selles liinis on rohkem mehi puudu," tõdes Sokk.

Taktikast rääkides on esmane kaitses hakkama saamine. "Rünnakul ei saa äkitselt muudatusi tegema hakata, näiteks palli korvi alla suruma. Aastaid oleme mänginud rohkem visetele ja peame seda liini hoidma," muheles Sokk.

Kui täna on vastas üks Aafrika paremaid meeskondi, siis homme kümne aasta tagune olümpiavõitja Argentiina. Mida peab juhendaja siin Hispaanias kõige tähtsamaks? "Vastased on erinevad ja mängud tulevad erinevad. Kohal on ka tõeline maailmaklass, nende vastu saame kõva testi. Näeme, mis kohal me maailma mastaabis oleme. Kahju, et mõned mehed puudu on."

Sokk rõhutas, et kaotama siia ei tuldud. "Spordis on alati üks eesmärk. Püüame oma asjad ära teha nii hästi, kui suudame. Ega ka eelmised vastased olnud papist poisid, tänapäeva korvpalli tase on üle maailma muutunud suhteliselt ühtlaseks.

Mängime neli päeva järjest, meil on siin 12 meest, päris nii nagu eelmisel aastal, kui 7-8 meest said põhikoormuse, me ei mängi. Raskeks läheb, aga trenni on ka tehtud, poistel on võimalus olemas. Kes hiljem liitusid, nende mänguline hetkevorm on võib-olla kehvem, aga kõik kestavad ära.  Ka vastaste jaoks on tegemist ju kontrollmängudega."