Gorgui Dieng ründamas Los Angeles Lakersi korvi.Foto: AP / Scanpix
Korvpall
22. august 2014, 15:11

Kas eestlased saavad Senegali "loomaga" hakkama? NBAs teinud 20+20 mängu! (1)

Eesti korvpallikoondis kohtub täna Guadalajaras Aafrika meistrivõistlustel mullu pronksmedali võitnud Senegaliga. Kellega on meie sõprusmängu vastase näol tegemist?

Infot selle vastase kohta pole just ülearu palju. Mõne päeva eest pidas Senegal Las Palmases kontrollmängu MMi peoperemehe Hispaaniaga ja kaotas 49:88. Ent kaotajatest tegi üks mees kaksikduubli - Gorgui Dieng (12 p, 11 lp).

211 cm pikkune Dieng ongi oma riigi kuulsaim mängumees. Ta lõi eelmisel hooajal Minnesota Timberwolvesi ridades kaasa 60 NBA mängus ja kuulus veerandil juhtudest algkoosseisu. Mullu oli Utah Jazz valinud ta draft'is 21-na ja kaubelnud siis Minnesotale edasi.

Mehe hiilgepäev saaabus märtsis, kui ta kogus Houston Rocketsi vastu ... "loomalikud" 22 punkti ja 21 lauapalli! Uustulnuka kohta märkimisväärne saavutus. Hooaja keskmiseks kujunesid 13,6 min, 4,8 p ja 5,0 lp.

Aga tema pole oma koondise ainus ülipikk mees. Kui Eesti koondis siin Guadalajaras hommikuse trenni lõpetas, tulid halli senegallased - päris paljudele tuli alt väga kõrgele üles vaadata!

Täpset vastase koosseisu käepärast pole, kuid kahe päeva eest nimetati MM-valikusse veel Hamady N'Diaye (mänginud ka NBAs, 212 cm), Mouhamed Sene (212 cm) ja Mouhhammad Faye (208 cm)! Nendega läheks raskeks ka Kristjan Kanguril ja Janar Taltsil, siin Hispaanias olevatest meestest rääkimata.

Juba vähem kui nelja tunni pärast näeb, mis saama hakkab ning millise taktika Eesti koondise juhendajad Tiit Sokk ja Alar Varrak valivad.