NBA MÄNGUMEES: Eesti vastu on vabavisetel Gourgui Dieng.Foto: Ville Arike
Korvpall
23. august 2014, 08:00

Eesti kaotas Senegalile ja ihkab revanši (1)

Eesti korvpallikoondise kõigi aegade esimene ametlik kohtumine "musta" Aafrika esindajaga lõppes Hispaanias Guadalajaras peetud kohtumises 70:74 kaotusega Senegalile.

Nii peatreener Tiit Sokk kui ka 16 punktiga suurimaks korvikütiks kerkinud Gregor Arbet kahetsesid, et võit käest libises – sest võita oli seda vastast võimalik. Nüüd ei jää muud üle, kui täna Argentiina vastu ellu jääda ja homme Aafrika pronksimeeskonna vastu revanši üritada.

Kui eestlased alguse ehmatusest (4:14) üle said, selgus, et pole vastaste ülivägev koosseis (neli meest üle 210 ja veel neli vähemalt 206 cm) midagi nii hull. Teise veerandaja lõpu eel saadi juhtima ja poolaeg võideti 39:38. Paraku libises neljanda veerandi algus käest ja vastasele järele enam ei jõutudki.

Sokk tõdes, et alguses kiirustati visetega ja anti vastastele enesekindlus. "Mäng oli rabe, põhimehed pole õieti ju veel mänginud. Rünnakul peab tegevuste ajastamine paranema ja omad võimalused tuleb ära kasutada."

Plusspoolele kandis ta asjaolu, et vastase pikkadega saadi kaitses suhteliselt hästi hakkama. "NBA mees tegi oma ära, meie suurte staaride puudumisel jäi talle korvi all veidi rohkem ruumi. Vaevalt keegi maailmas nende korvi alla väga tahab ronima minna, nad ikka hüppavad kõrgele. Kui, siis USA. Samas on Senegal haavatav, kui suudad tagaliini survestada."

Eesti keskmängija Joosep Toome vangutas muheldes pead: "Olin harjunud ühe Bambaga, nüüd tuli kolm tükki korraga! Raske oli, aga ei midagi liiga hullu."

Arbet nentis, et vahe ei jäänud suur, aga kaotada pole kunagi hea. "Alguses kartsime nende korvialust. Kui hakkasime teravalt tegutsema, saime mängu tagasi."

Arbet oligi ainus kahekohalise summani jõudnud mees. Tanel Kurbas lisas 9, Sten-Timmu Sokk 8, Rain Veideman, Rait-Riivo Laane, Reinar Hallik ja Toome 7 punkti. Senegalile tõi Minnesota Timberwolvesi mees Gourgui Dieng 21 punkti ja pani 4 kulpi.

Senegali peatreener: mul on kolm Bambast paremat pikka!

Senegali korvpallikoondise peatreener Chekh Sarr teatas, et jäi Eesti üle saadud 74:70 võiduga väga rahule, aga kiitis ka vastaseid.

"Olime korvi all mõõtude poolest üle ja mõistagi soovisime selle ära kasutada. Aga kiitus Eestile, teie mängijad võitlesid kõvasti ja tegid meie elu keeruliseks. Suutsime mängu käigus oma esitust parandada, sest kui Eesti all kokku tõmbas, saime palli liikuma ja hakkasime ka eemalt sisse viskama," rääkis Sarr mängust. Ta oli teadlik, et Eestil on kolm eesliinimeest puudu ning hindas seda sõprusmängu väga vajalikuks. "MMi eel vajame just kokkupuuteid Euroopa meeskondadega. Eesti jättis oma targa ja osava mänguga positiivse mulje, saame neist kohtumistest väga hea kogemuse. Kellega te homme mängite? Argentiinaga? Oi, see tuleb kindlasti raske, aga usun, et pühapäeval tuleb meil teiega jälle huvitav kohtumine."

Kui Sarrilt küsida, miks pole koondises Bamba Falli, kõlas vastus: "Mul juba on kolm pikka. Ja nad on Bambast paremad."