Sander Pärn. Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
23. august 2014, 10:47

Sander Pärn: hetke neljas koht on täiesti plaanipärane

Autoralli MM-sarja üheksas etapp Saksamaa MM-ralli on selle aasta Drive DMACK Fiesta Trophy neljandaks ja ühtlasi eelviimaseks etapiks. M-Sport meeskonna poolt ette valmistatud identsete esiveoliste Ford Fiesta R2 autodega sõidetava sarja liidrid on kolm esimest etappi võitnud Sander Pärn ja James Morgan, kelle edu Tom Cave'i ees oli enne Saksamaa rallit 37 punkti. Asfaldiralli kogemus on meestel võrreldes kruusarallidega väiksem. 

Saksamaa MM-rallil tehtud asfalditestid ja ralli andsid meestele kindlust ja Saksamaa MM-rallil on nad peale avapäeva Drive DMACK Fiesta Trophy neljandal kohal. Liigseid riske pole võetud ja sisse on tulnud mõned üksikud sõiduvead.

"Saksamaa MM-ralli esimene päev on sujunud meie jaoks hästi. Hetkel neljas koht, see on hea ja plaanipärane. Päev möödus stabiilselt ja ilma probleemideta. Täna sõitsime kolme katset kaks korda ja kõige parem tunne oli mul esimesel katsel ja selle katse teisel läbimisel. Kohati oli tänastel katsetel palju muda ja need olid libedad, kuid need on Saksamaa ralli eripärad, kui lõigates tuuakse rajale nii kruusa kui muda. Homme jätkame samamoodi, maksimumi andma ei ole pidanud ja rütm in hea, oluline on ralli lõpetamine ning väärtuslike punktide kogumine," rääkis Pärn peale Saksamaa MM-ralli avapäeva.

Laupäeval jätkub Saksamaa MM-ralli kaheksa kiiruskatsega, ees ootavad muuhulgas katsed Baumholderi militaarpiirkonnas. Päeva kuulsaim katse on kindlasti Panzerplatte katse, eelpool mainitud Baumholderi militaaralal. See on tänavu jagatud kaheks, esmalt 3 kilomeetrine Arena Panzerplatte ja siis pikk, 42,51 kilomeetrine katse.

Drive DMACK Fiesta Trophy sarjas on Pärn ja Morgan võitnud kõik kolm senist etappi. Sõita on veel kaks etappi, lisaks Saksamaale veel Hispaania MM-ralli. Pärn ja Morgan on kogunud kolme etapiga 90 punkti, lähim konkurent Tom Cave on kolme ralli järel 53 punkti peal ja kolmandal kohal olev Yeray Lemes on kogunud 48 punkti.

Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinnaks on osalemine Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis seitsmel etapil.