Hispaanias juhendab Eesti koondist tandem Tiit Sokk (vasakul) - Alar Varrak.Foto: Mati Hiis
Korvpall
23. august 2014, 15:23

ÕHTULEHT HISPAANIAS | Varrak: suu ammuli ei pea argentiinlasi vaatama

Eesti korvpallikoondis kohtub täna kell 19 algavas sõprusmängus Argentiinaga, abitreener Alar Varraku sõnul ei tohi ette kaotama minna.

Vastu astub 2004. aasta olümpiavõitja ja veel mitme suurturniiri medaliomanik, kes sihib kõrget kohta ka peatselt algaval MMil. Nimed Luis Scola, Andres Nocioni ja Pablo Prigioni tekitavad kindlasti aukartust, aga Varrak rõhutab, et eestlased peavad Hispaanias Guadalajaras peetavas mängus pea püsti hoidma.

"Argentiina pole meist liiga kaugel. Kalev ja Rock on välissarjades mänginud tugevate meeste vastu; Kangur, Vene mängivad selliste vastu igal nädalal. Suu ammuli me argentiinlasi vaatama ei pea," on koondise treenerite sõnum hoolealustele.

Loomulikult annavad kõik endale aru, et argentiinlaste klass on eilse vastase Senegali omast kõrgem. Eestlaste valduses on nädal tagasi Belgradis peetud Argentiina – Puertoriiko sõprusmängu video, mille põhjal seati oma tänane taktika paika.

"Nad kombineerivad hästi, on euroopalikumad kui teised Ameerika mandri meeskonnad," kõlas Varraku esimene hinnang argentiinlaste kohta. "Mäng on hästi tasakaalus, punkte tuleb korvi alt ja kaugemalt. Pole üks-üks punnitamine ega uhamine, vaid taktikaliselt küps mäng. Ka varasematel aastatel on nad suurturniiridel mänginud samas stiilis."

Peatähelepanu tõmbavad mõistagi tuntud nimed, aga Varrak märkis, et ka kaks nooremat meest on väga heal tasemel: "Mängujuht Facundo Campazzo, kes just sõlmis lepingu Madridi Realiga, ja 210 cm pikk ääremängija Marcos Delia, kes tegi Argentiina liigas väga hea hooaja. Neil on head 1990ndatel sündinud mehed."

Abitreeneri hinnangul ei lähe meie pikkade osakonnal täna kergemaks, pigem hoopis eilsest raskemaks. Ehkki vastased pole sama pikad, on abistama raskem tulla, sest Argentiina tagaliin on Senegali omast palju ohtlikum.

Aga Eesti ise? "Koondisega hiljem liitunud mehed peavad täna oma kolmanda mängu. Usun, et nende vorm läheb iga päevaga nõks paremaks. Eile näiteks pani Reinar Hallik kolmeseid 8st 1, täna võiks juba paremini minna.

Mängime iga päev, meeskonda ei jõua liiga põhjalikult ette valmistada. Teeme paar väikest muudatust, paar rõhuasetust tuleb teistmoodi. Järgmisel aastal mängime EM-finaalturniiril sama tihedalt ning treenerid saavad siit samuti hea kogemuse, kuidas neli päeva järjest võistkonnale läheneda. Söödame meestele ette vähem infot kui varasematel aastatel EM-valiksarja aegu. Homme on Senegali vastu juba lihtsam minna, saame eilse põhjal teha korrektiive."

Milles seisneb täna meie võimalus? Varrak resümeeris: "Peame mängima oma mängu. Hoidma rünnaku tasakaalus, siis on võimalik ka kaitset üles ehitada."

Hea lugeja, jää Õhtulehega, õhtul teeme saalist tekstipõhise otseülekande!