Tabloo ei valeta - Tallinna Levadia on koduväljakul Sillamäe Kalevi vastu 0:3 kaotusseisus.Foto: Ott Järvela
Jalgpall
23. august 2014, 17:47

ÜLLATUS! Tallinna Levadia sai Sillamäe Kalevi käest 0:3 kolki! (2)

Jalgpalli Eesti meistriliiga 26. vooru keskses kohtumises olid Kadrioru staadionil vastamisi tabeliliider Tallinna Levadia ja mullune pronksimeeskond Sillamäe Kalev, kes hetkel tabelis neljandal kohal.
17:46
Ott Järvela

Mäng on lõppenud!

Sillamäe Kalev alistab võõrsil Tallinna Levadia 3:0 ja see võit pole ühestki otsast ebaõiglane, vaid täielikult teenitud. Valitsev Eesti meister ja tabeliliider oli algusest peale kahvatu ja ebalev ning Jevgeni Kabajevi 1. minuti väravale nad adekvaatselt vastata ei suutnudki.

Viimase paarikümne minuti jooksul teenis SIllamäe arvukalt kontrarünnakuid, millest kaks realiseeriti ka väravateks, mis tõid 3:0 võidu ja tõstsid Ida-Virumaa esiklubi 10 vooru enne tšempionaadi lõppu tagasi medalikonkurentsi.

Tabeliseis: Levadia 57 punkti (26 mängust), Kalju 56 (26), Flora 55 (25), Sillamäe 52 (26), Infonet 49 (26), Paide 28 (25). Õhtul võõrustab Flora Lilleküla staadionil Paidet ja võib naasta liidrikohale, kust nad eelmisel nädalal pudenesid.

17:42

Tabloo ei valeta - Tallinna Levadia on koduväljakul Sillamäe Kalevi vastu 0:3 kaotusseisus.

17:39

Vähem kui viis minutit lahutab Tallinna Levadiat hooaja kolmandast kaotusest. Senised allajäämised pärinevad 1. voorust, kui saadi 0:1 lüüa Paide Linnameeskonna käest, ja juuli lõpust, kui keset eurosarjamängude virr-varri kaotati 2:3 Tallinna Infonetile. Tähelepanuväärne on, et oma suurimatele rivaalidele Tallinna Florale ja Nõmme Kaljule Levadia kaotanud ei ole.

17:37

Sillamäe Kalev asub 83. minutil 3:0 juhtima!

Järjekordne kontrarünnak ja järjekordne värav vahetusmängijalt - pärast 2:0 tabamust Nikolai Mašitševi asemel platsile tulnud Aleksandr Dubõkin realiseerib Jevgeni Kabajevi eeltöö Sillamäe 3:0 eduseisuks!

17:33

Sillamäe Kalev asub 78. minutil 2:0 juhtima!

Viimased 10 minutit õhus olnud Sillamäe teine värav sünnib, autoriks vahetusest sekkunud Jaroslav Kvasov. See oli Sillamäe neljas kontrarünnak viimase 10 minuti jooksul, kus pääseti Levadia kaitse vastu kas kolmekesi kolme vastu või kolmekesi kahe vastu ning kui eelmistel puhkudel vedas viimase söödu kvaliteet Sillamäe alt, siis nüüd mitte ja Kvasov kõmmutab 12 meetrilt madala löögi, mida Smiško tõrjuda ei suuda.

17:26

Hea võimalus Levadial, kui 70. minutil saab Omar Elhussieny karistusalas põrkavat palli kõmmutada. Löök läheb aga värava keskele ja Sillamäe puurivaht Mihhail Lavrentjev teeb ühe käega ilusa tõrje.

Levadia nurgalöök päädib Sillamäe ohtliku (kolm kahe vastu) kontraga, mille lõpetuseks blokeerib Levadia kaitsja Maksim Podholjuzin Sillamäe poolkaitsja Stanislav Murihhini pealelöögi.

17:17

Premium liiga väravaküttide pingerivi hetkeseis on pea sama põnev nagu tabeliseis:

Jevgeni Kabajev (Sillamäe) 22
Vladislav Ivanov (Levadia) 19
Igor Subbotin (Levadia) 18
Manucho (Infonet) 17
Hidetoshi Wakui (Kalju) 15
Albert Prosa (Flora) 14

17:11

Levadia karistuslöök 55. minutil, mille Toni Tipuric müüri kõmmutas.

17:02

Kadriorus on teine poolaeg alanud. Ei Levadia juhendaja Marko Kristal ega Sillamäe Kalevi peatreener Sergei Frantšev vaheajal vahetusi ei teinud.

Sillamäe juhib 1:0. Kui mäng nii lõppeks, näeks tabeliseis enne õhtust Flora - Paide mängu välja selline: Levadia 57 punkti (26 mängust), Kalju 56 (26), Flora 55 (25), Sillamäe 52 (26), Infonet 49 (26).

16:52
ottjarvela

Uudised Suurbritanniast: Sergei Zenjov on Blackpooli alg11-s mängus Wiganiga ja @HenrikOjamaa Motherwelli alg11-s matšis Kilmarnockiga.

16:48
viljarvoog

Kaks nädalat enne valiksarja algust on üpris hirmus näha, kuidas Klavanile sirge jalaga sääremarja sisse sõidetakse #Bundesliga @FCAugsburg

16:48
ottjarvela

Saksamaa Bundesliga 1. voorus kohtub FC Augsburg hetkel võõrsil Hoffenheimiga. Ragnar Klavan, otse loomulikult, Augsburgi alg11-s.

16:47

Esimene poolaeg on lõppenud. Jevgeni Kabajevi 1. minuti väravast juhib Sillamäe Kalev kodumeeskonna Tallinna Levadia vastu 1:0.

Levadia mäng kosus poolaja edenedes, aga mitte tempos, mis vajalik Sillamäe kaitse tõsise surve alla panemiseks. Tiitlikaitsja on teise poolaja eel silmitsi korraliku väljakutsega.

16:43

Kohtumise esimest 35 minutit ilmestanud äikesetorm on hõljunud Lasnamäe kohale ja Kadriorus paistab juba päike, kuigi veidi tibutab veel ka vihma. Järelikult näeb kuskil ka vikerkaart. Mänguseis on jätkuvalt 1:0 Sillamäe kasuks.

16:37

Sillamäe Kalevi ründaja Jevgeni Kabajev on jalgpallur, kes on heal päeval Eesti meistriliigas vastaste kaitsjatele tõeline nuhtlus. Tema ja talle 2012. aasta suvest tööandjaks olnud Sillamäe meeskonna õnnetuseks juhtub tal neid häid päevi harva, vast umbes kord viie mängu jooksul ja väga harva liidrite vastu.

Ent kes kannatab, see kaua elab ja lõpuks ka tähtsaid väravaid lööb. Sillamäe 1. minutil juhtima viinud Kabajevit paistab Kadriorgu kastnud äikesetorm ergastavat ning iga kord, kui Venemaa passiga edurivimees palli saab, on Levadia kaitsjates märgata paanikat, sest nad tunnevad end märjal platsil duellides Kabajeviga ebakindlalt.

16:17

Pärast Sillamäe juhtväravat on kohtumise peamiseks märksõnaks olnud ilm, sest kuigi pussnuge Kadriorus ei saja, siis palju sellest puudu ka ei jää. Lääne poolt Tallinna kohale tulnud äikesetorm möllab endiselt Kadriorus. Väljaku kohal on näha olnud ka paari välgunoolt ning müristamine vaigistab Levadia peatreeneri Marko Kristali valju hääle.

16:01
Ott Järvela

45 sekundit mängitud ja külalismeeskond Sillamäe Kalev asub 1:0 juhtima, kui Jevgeni Kabajev saab karistusalas palli, keerab end kaitsja pealt vabaks ja kõmmutab nahkkera Roman Smiško valvatavasse võrku.

Suurepärane algus Sillamäele, kelle eesmärgiks on end lõpuspurdiga medalikohale vinnata. Šokk-algus Levadiale, kes vaatas nädala alguses muigamisi, kuidas Tallinna Flora ja Nõmme Kalju vastavalt Tartu Tammeka ja Paide Linnameeskonna vastu koperadasid ning punkte kaotasid, aga on nüüd ise hoopis suuremas plindris.

16:00

Kohtumine on alanud!

15:56

ALGKOOSSEISUD

Tallinna Levadia: 
Roman Smiško; Artur Pikk, Artjom Artjunin, Toni Tipuric, Maksim Podholjuzin; Omar Elhussieny, Aleksandr Dmitrijev, Ilja Antonov, Igor Subbotin; Vladislav Ivanov, Ingemar Teever. Varus: Priit Pikker, Andreas Raudsepp, Marek Kaljumäe, Heiko Tamm, Kristen Saarts, Rasmus Peetson, Jan Penic.

Sillamäe Kalev: Mihhail Lavrentjev; Andrei Sidorenkov, Mindaugas Bagužis, Igor Dudarev, Aleksandr Volodin; Nikolai Mašitšev, Deniss Tjapkin, Daniil Ratnikov, Stanislav Murihhin; Kirill Silitš, Jevgeni Kabajev. Varus: Mihhail Starodubtsev, Aleksandr Dubõkin, Igor Tseminava, Jaroslav Kvasov, Aleksandr Volkov, Deniss Vnukov.

15:55

Tabeliseis enne tänaseid kohtumisi, kus Levadia võõrustab Sillamäed ja Florale tuleb külla Paide, näeb välja selline. Nõmme Kalju ja Tallinna Infonet said reede õhtul kirja võidud (vastavalt Jõhvi vastu 5:1 ja Tammeka vastu 3:2).