Luis Scola kogus mängus Eestiga 26 minutiga 8 punkti ja 9 lauapalli, aga tegi ka 4 pallikaotust.Foto: AP / Scanpix
Korvpall
23. august 2014, 23:53

Kas kossukoondise vastu mänginud kuulus Scola ajas Eesti mõne teise riigiga segamini?! (8)

Eesti korvpallikoondis kaotas täna Guadalajaras peetud sõprusmängus Argentiinale 72:89. Vastase suurim täht Luis Scola hindas mängu oma meeskonnale kasulikuks, aga tegi ka üllatava avalduse Eesti kohta.

Pool tunnikest pärast mängu hallist bussini jalutades leidis Scola mahti mõnele Õhtulehe küsimustele vastamiseks, ja lõpetas enne bussi astumist: "Tean küll Eestit, olen seal mänginud. Vitoriaga Euroliigat!" Nõnda vastas Scola pärimisele, kas ta teab, kus Eesti asub.

Läinud ta oligi ja ei saanud uurida, ega ta Eestit ometi kellegagi segamini aja. Sest Scola kuulus Vitoria Tau Ceramica koosseisu aastatel 2000-2007, klubi mängis neil aastatel ainult Euroliigas ning ükski Eesti klubi pole sel perioodil teatavasti nii kaugele jõudnud.

Väike uurimistöö Kalevi ja Rocki eurosarjade vastaste kohta, aga ei jookse Scola kusagilt läbi - 1998-2000 mängis ta Hispaanias Gijoni klubis, kellega eestlased pole eurosarjas kohtunud.

Eesti - Argentiina kohtumisest ka. "Saame minna paremaks, see kohtumine kulus meile ära. Pärast kobavat algust saime oma mängu hästi jooksma. Teisel poolajal hakkas Eesti kõvasti vastu ja pidime võitlema," hindas Ateena olümpiavõitja ja viimased seitse hooaega NBAs mänginud mees.

"Ma polnud Eesti mänge varem näinud, teil on piisavalt hea meeskond. Võit ei tulnud meile kergelt, saime MMi eel väga vajaliku kontrollmängu."

MIlliseks hindate Argentiina võimalusi MMil? "Eks näis. Püüame anda oma parima, meil on hea meeskond, hea treener. Koondises on viimastel aastatel toimunud noorenduskuur, aga usun meie uue põlvkonna mängijatesse."

Esmaspäeval peab Argentiina Madridis sõprusmängu MMi korraldaja ja ühe suursoosiku Hispaaniaga.

MMil kuuluvad argentiinlased ühte alagruppi Horvaatia, Kreeka Puertoriiko, Senegali ja Filipiinidega.