Rait-Riivo Laane.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
24. august 2014, 00:12

Rait-Riivo Laane: "Midagi üleloomulikku polnud, aga vastased kasutasid meie eksimused ära." (3)

Esimest suve Eesti korvpallikoondisse kuuluv Rait-Riivo Laane rassis täna platsil kuulsate Argentiina mängujuhtide vastu ning rõhutas, et nimesid ei tohi karta.

Tema ampluaas on Argentiinal NBA mees Pablo Prigioni ja äsja Madridi Realiga lepingu sõlminud Facundo Campazzo. "Sa pead keskenduma igaks mänguks ühtemoodi, ei tohi teha vahet, kas lähed Argentiina või mõne nõrgema satsi vastu. Vastaseid ei tohi eristada. Ka Eesti liiga on näidanud, et vastast alahinnates võid kõigi käest peksa saada, samamoodi ei tohi tunda aukartust."

Laane sõnul olid Prigioni ja Campazzo mängus Eestiga omas elemendis, aga ei teinud midagi üleloomulikku teinud. "Täna oli küll nendega võimalik mängida."

Mängus tervikuna saadi mitmel perioodil valusalt vastu näppe ning Laane hinnangul kiirustamise tõttu. "Tegime valesid otsuseid, mõnes kohas võinuks rohkem kannatada. Vastased kasutasid meie eksimused kiirelt ära, nii tuli nende kasuks kerge vahe sisse.

Kokkuvõttes oli väga okei mäng. Püsisime peaaegu lõpuni mängus, enne, kui vahe 5 punktile saime, pandi veel sireeniga poolelt väljakult ja lae alt läbi kolmene. Individuaalselt suutsime hoida vastaseid enam-vähem ohjes. Meie pikad olid nii täna kui ka eile väga tublid!"

Pühapäeval minnakse Senegali vastu revanšimõtetega. "Peame valvsad olema, ei tohi enda eksimustest neile võitu anda," manitses Laane.