Ott Tänak Saksamaa MM-rallilFoto: Andre Lavadinho/@tWorld
Auto-Moto uudised
24. august 2014, 14:09

SAKSAMAA RALLI: Tänak kaotas viimase katsega WRC 2 klassi esikoha (1)

Saksamaa MM-rallil sõideti täna viimased neli kiiruskatset. Rohkelt dramaatikat pakkunud viimasel võistluspäeval võttis üldvõidu Thierry Neuville, WRC 2 klassis kihutanud Ott Tänak pidi leppima teise kohaga.

18. kiiruskatse (19,27 km). Tänak kaotab katsel Tidemanile 7,8 sekundiga ning see tähendab seda, et ralli lõpuks on saanud tema kuuesekundilsest edust hoopis 1,8-sekundiline kaotus. Seega WRC 2 arvestuses Saksamaa ralli võit Pontus Tidemanile, Ott Tänak peab leppima teise kohaga.

Üldarvestuses võttis võidu 16. kiiruskatsel liidriks tõusnud Thierry Neuville, teise koha teenis Dabi Sordo (+40,7) ja kolmanda Andreas Mikkelsen (+58,0).

17. kiirusktase (18,03 km). Maurini masinat tabavad seitse kilomeetrit enne katse lõppu tehnilised probleemid ning prantslase auto jääb seisma. Viimaks pääseb mees siiski liikuma, kuid aega on kõvasti kaotsi läinud ning see tähendab seda, et enne viimast katset on WRC 2 klassi uueks liidriks kerkinud Ott Tänak. Tõsi, rootslane Pontus Tideman kaotab talle vaid kuue sekundiga.

Üldarvestuses juhib ikka Neuville, teine Sordo (+37,0) ja kolmas Mikkelsen (+54,6).

-----

15. kiiruskatsel (18.03 km) sõitis teelt välja seni kindlalt rallit juhtinud Jari-Matti Latvala, 16. katsel (19,27 km) läks sama õnnetult uueks liidriks kerkinud Kris Meekel. See tähendab aga seda, et kahele viimasele kiiruskatsele saab liidrina minna hoopis Thierry Neuville, kes edestab Dani Sordot 35,7 ja Andreas Mikkelseni 56,1 sekundiga.

WRC2 arvestuses võistlev Ott Tänak näitas omas klassis mõlemal kiiruskatsel teist aega, aga et liidrikohta hoidev Julien Maurin jäi eestlase selja taha, on nüüd meie mees prantslasest maas vaid 24,3 sekundit.

Mõlemad kiiruskatsed sõidetakse täna üks kord veel läbi, viimasele ehk 18.katsele antakse start kell 13.08.