Sven Kaldre saab end proovile panna Hispaania esiliigasFoto: MARI LUUD
Korvpall
24. august 2014, 10:49

POLE PAHA! Rapla tagamängija siirdub Hispaania esiliigasse

Kolm hooaega Rapla korvpallimeeskonna ridadesse kuulunud tagamängija Sven Kaldre teeb karjääriredelil tubli sammu ülespoole, kui liitub Hispaania tugevuselt teises liigas ehk LEB Gold liigas mängiva Forca Lleida klubiga, teatab raplakk.ee.

Kaldre näol on tegemist järjekordse mängijaga Indrek Kajupanga (BC Kalev/Cramo), Martin Jurtomi (Enel Brindisi, Itaalia) ja Rauno Nurgeri (Wichita State, NCAA) kõrval, kes on Raplast headesse klubidesse edasi liikunud. 

Kaldre sõlmis lepingu üheks hooajaks ning juba esmaspäeval võtab ta suuna u 140 tuhande elanikuga Kataloonia linna Lleida suunas. Meeskonda on lisaks Kaldrele viimastel päevadel lisandunud lätlane Janis Kaufmanis Valmierast, Hispaania keskmängija Fransisco Guerra meistrisarjast Madrid Estudiantesest, ameeriklane Greg Kahlin ja endine Hispaania koondislane Alfonso Alzamora.

LEB Gold liigas osaleb 15 meeskonda ning liiga võitjal on võimalus tõusta Euroopa ühte tugevaimasse kohalikku liigasse ehk Hispaania meistrisarja. Hooaja ettevalmistuse käigus avanebki Kaldrel oma uue kodumeeskonna koosseisus võimalus kohtuda kontrollmängudes ACB liiga meeskondade vastu.