Gerd Kanteri parimaks jäi täna 64.21Foto: CARL COURT
Kergejõustik
24. august 2014, 18:26

Kanter Teemantliiga etapist: Kord heitsin tabloole pihta, kord kukkusin (3)

EM- hõbe Gerd Kanter jäi kergejõustiku Teemantliiga etapil Birminghamis napilt esikolmikust välja. Kanteri parimaks jäi kolmandal katsel heidetud 64.21, mis andis meie vägilasele neljanda koha, kolmas koht ja poolakas Robert Urbanek jäid seejuures vaid kuue sentimeetri kaugusele.

Pärast EMi esimest korda võistelnud sportlase sõnul oli tema tehnika alla igasugust arvestust, arvesse läks vaid kolm katset, neist kaks üle 60 meetri joone.

„Kord heitsin 59 meetri peal olevale tabloole pihta, siis jäi tabloost puudu. Ühel katsel kukkusin, seepärast polnud viimasele heitele minek ka eriti kindel. Üldine enesetunne oli kehv, ainult üks katse oligi enam-vähem sooritus,“ nuhtles ta end.

Omaette klassist oli taaskord sakslane Robert Harting, kes võitis 67.57-ga, teise koha sai Piotr Malachowski 64.98-ga, kolmas oli Robert Urbanek 64.27ga. Eelmainitud mehed võistlesid ka päev varem Varssavis.

„Neil oli täitsa okei, kuid üldine võistlus polnud üldse eeskujulik – kesised tulemused ja üleastumised. Heitjaid kimbutas ka kerge tagantuul, mis mõjutas vist kõigil üldist taset.“

Teemantliiga kokkuvõttes on kettaheite liider jätkuvalt Malachowski (18 punkti), teine on Harting 12 ja kolmas Jorge Fernandez 4 punktiga. 3 silma kogunud Kanter on neljas. Viimane võimalus kontot kasvatada on 5. septembril peetav finaaletapp Brüsselis, enne seda paneb Kanter end veel proovile pühapäeval Berliinis.

„See on ehtne EMi järgne aeg. Värskust pole, kerge väsimus on sees. Loodetavasti õnnestub vahepeal tehnikat kohendada,“ sõnas ta.