Ziggy Wild AmsterdamisFoto: Marianne Ubaleht
Saund
26. august 2014, 00:27

ZIGGY BLOGI: Ziggy Wild tuuritab Hollandis!

Kuidas elada üle 38 järjestikkust tundi autosõitu? Ega sellele vist ainuõiget vastust polegi. Täna kirjutan, kuidas Eesti rokkbänd Ziggy Wild jõudis ühe jutiga Tallinnast Hollandisse ja mida me siin õigupoolest teeme.

Esimene nädal on tegelikult meil juba Hollandis veedetud. Tutvusime kohaliku eluga ning reisisime Amsterdamis, Almeres ja Haarlemis ringi. Aga nüüd kõigest algusest.

Tallinnas, Gonsiori tänaval autosse pakituna, asusime heausklikena teele mõeldes, et mis see sõit ikka ära ole. Küllap Poolas magame! Tegelikult juhtus aga nii, et sõitsime otse Hollandisse. Veetsime autos juba eelmainitud tunnid ning lõpuks kohale jõudes vajusime üsna väsinult meie võõrustajate elutuppa. Meid on kokku muideks, seitse.

Et tutvuda Hollandi kohaliku kunsti ja (muusika)kultuuriga, suundusime oma teisel päeval Amsterdami. Vaatasime üle tähtsamad vaatamisväärsused, kõlgutasime jalgu kanalite veerel, kiikasime poodidesse ja proovisime head-paremat.

Ziggy esimene ülesastumine Hollandis

Kuna Ziggy Wild tuli Hollandisse siiski muusikareisile, tuleb bändil jõudsasti ka esineda. Esimene energiline live anti Hollandi muusikapealinnas Haarlemis. Väike kohvik mahutas ühtekokku umbes 50 inimest ning koos kohaliku bändiga The Lost Noise möllutati publikut korralikult.

Laupäeval aga suundusime Delfti. Olnud napilt välja sõitnud oma koduhoovist, tabas meid üsna põnev katsumus. Meid nõnda truult teeninud buss loobus viiendast käigust. Justnimelt, viies käik vajus pidevalt välja ja nõnda me sõitsime esialgu seda füüsiliselt kinni hoides Almerest Delfti ja pärast seda Ruttenisse. 

Ruttenis ootas meid ees muusikalaager, mis asub muide endises liilia-farmis keset tühjust. Lähim küla on 8km kaugusel asuv Rutteni keskus. Põldude ja tuulegeneraatorite vahel alanud loomingulaagris oleme me veel kuue teise bändiga erinevatest riikidest. Eksootiliseim on näiteks Islandilt pärit folkrokki viljelev Vio.

Seda, mis meid laagrisse saabudes ees ootas, mis sai katkise käigukastiga bussist ja kuidas esimestel õhtutel muusikat tehti, saate lugeda juba järgnevast postitusest. Seniks nautige pildigaleriid!