Tõnu Endrekson Foto: ARNO SAAR
Sõudmine
25. august 2014, 17:14

Kahepaadid tegid MMil kahvatu avastardi

Amsterdamis toimuval sõudmise MMil olid täna kavas kahepaatide eelsõidud. Eestlastel eriliseks rõõmustamiseks põhjust ei olnud, nii Andrei Jämsä ja Tõnu Endrekson meeste- kui ka Mariliis Reinkort ja Kaisa Pajusalu naiste konkurentsis lõpetasid oma eelsõidu 5. kohaga.

Kui 500 meetri märgis olid Jämsä ja Endrekson veel neljandad, siis peagi see positsioon loovutati ning langeti viiendaks, selle kohaga sõit ka lõpetati.

Ainsana pääses otse poolfinaali Itaalia (6.21,22), koos Eestiga jätkavad ülehomsetes lohutussõitudes ka Austraalia, Norra, USA ja Läti paatkonnad. Eestlased kaotasid sõidu võitnud Itaaliale pea 16 sekundiga, nõrka lohutust võib pakkuda vaid ehk teadmine, et eelsõidus viimaseks jäänud lätlased jäid meie meestest maha omakorda ligi 20 sekundiga.

Naiste sõidus olid Reinkort ja Pajusalu suurema osa võistlusest kuuendal kohal, kuid lõpumeetritel suudeti mööduda Norrast ning nii lõpetati viienda kohaga. Sõidu võitis ja pääses otse poolfinaali Hiina (7.00,94), lohutussõidus jätkavad lisaks Eestile ja Norrale ka Uus-Meremaa, Saksamaa ja Soome. Eestlannad kaotasid sõidu võitnud Hiinale rohkem kui 40 sekundiga.