Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
26. august 2014, 10:00

Tšut-tšut muutused vinnasid Sillamäe medalivõitlusse

Sillamäe Kalev võitis mullu Eesti jalgpalli meistrivõistlustel pronksmedali, ent on tänavu esinenud ebalevalt ja sageli koperdades. Juuli alguses peatreeneriks asunud Sergei Frantsevi juhtimisel on aga tõustud esikolmiku kannule.

Kui Frantsevi kahes esimeses meistriliigamängus tuli Sillamäe vastu võtta üheväravalised kaotused Tallinna Flora ja Nõmme Kalju käest, siis pärast seda on tunnistatud ainult võite. Eriti muljetavaldavad on eelmise nädala tulemused – esmalt alistati 3:0 samuti esikolmiku lähistel hängiv Tallinna Infonet ja seejärel sama tulemusega tiitlikaitsja Tallinna Levadia.

Nende kahe tulemusega tõusti hoobilt medalinõudlejaks, sest tabeliseis – Flora 58, Levadia 57, Kalju 56, Sillamäe 52 – on palju etem kui 21. juulil, kui idavirulased kaotasid liidrikohta hoidnud Florale 15 punktiga! Seejärel on aga Tallinna klubid üksteiselt punkte röövinud, kunas Sillamäe sammunud võidult võidule.

Pärast 3:0 võitu Levadia üle jäi Frantsev oma rollist rääkides tagasihoidlikuks: "Tahan siinkohal tänada kõiki Sillamäe meeskonna eelmisi treenereid hea töö eest. Kui mina meeskonda juhendama asusin, pidin teatud asju vaid tšut-tšut muutma. Pärast eurosarjamänge oleme saanud veidi rahulikumalt töötada ja terve meeskond on tõusuteel," rääkis 55aastane Venemaa kodanik.

Milles konkreetselt need tšut-tšut muudatused aga seisnevad? Sillamäe kogenud vasakkaitsja, Eesti koondise kogemustega Andrei Sidorenkovi sõnul paneb Frantsev suurt rõhku taktikale – peetakse terve meeskonnaga koosolekuid, kus mänguplaan põhjalikult läbi arutatakse ja paika pannakse. "Tunneme end platsil hästi kindlalt, sest tegevuskava on paigas," märkis Sidorenkov.

Ilmselt on kergelt professorliku auraga Frantsev varem sageli juhtkonna äkilise tegutsemismaneeri tõttu närvilisuse küüsis vaevelnud Sillamäe meeskonnale rahustavalt mõjunud. "Vastan teile vene vanasõnaga, mis ütleb: valmistuda tuleb lahinguks, aga võit on jumala teha," kostis Frantsev, kui temalt pärast Levadia alistamist uuriti, kas Sillamäe on nüüd kullakonkurentsis sees.